Spouwmuurisolatie

Goedkoper dan je denkt!

Spouwmuurisolatie is een stuk goedkoper dan veel mensen denken. En de besparing die isolatie oplevert is fors, net als de winst voor het milieu.

Wat is spouwmuurisolatie?

Tussen de binnenmuur en buitenmuur zit soms een spouwmuur, een lege ruimte. Dit kun je vullen met isolerend materiaal. De isolatie wordt in de ruimte (de spouw) van de muur gespoten. Dat is meestal binnen 1 dag gedaan en heb je er geen rommel van.

Wat bespaar ik met het isoleren van m’n spouwmuur?

Bij een gemiddelde hoekwoning of 2-onder-1-kap kost het isoleren €2100,-. Daarmee bespaar je wel €700,- per jaar! Kortom: binnen 3 jaar heb je alles terugverdiend (bron: Milieu Centraal).

Wist je dat je subsidie kunt aanvragen als je minimaal 2 isolerende maatregelen treft?

Heb ik een spouwmuur?

Eigenlijk is dat makkelijk te achterhalen. Over het algemeen geldt: is je huis ouder dan 1920? Dan heeft de woning waarschijnlijk geen spouwmuur. Is je huis na 1975 gebouwd? Dan is de spouwmuur waarschijnlijk al geïsoleerd. Kortom, is je woning gebouwd tussen 1920 en 1974 dan ligt hier een enorme besparingskans!

Is je woning gebouwd tussen 1975 en 1991? Jouw spouwmuur is hoogstwaarschijnlijk wel geïsoleerd, maar dat is soms wel verouderd. Je kunt je spouwmuur navullen of kiezen om de muur extra te isoleren vanaf de binnenkant.

Volg de huidige nieuwbouweisen

Als je nu investeert in duurzame maatregelen voor je huis is ons advies om je te houden aan de huidige nieuwbouweisen. Dit zorgt ervoor dat je eventuele latere ingrepen, zoals bijvoorbeeld het installeren van een warmtepomp, mogelijk is.

Twijfel je of je je gevels en muren kunt isoleren? Vul de tool in en ontdek!

Kan ik de gevels van mijn huis isoleren?

Stel je vraag

Profiteer van collectieve inkoop

Je hebt besloten dat je spouwmuurisolatie wilt plaatsen. Nu kun je prijzen en producten gaan vergelijken. Energieloket Rivierenland heeft een collectieve inkoopactie lopen tot 1 juli. Door gezamenlijk in te kopen, kunnen we een lagere prijs bieden.

Ik wil meedoen met de inkoopactie!