Subsidie voor woningisolatie (SEEH)

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis

Het Rijk heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Als je minimaal 2 isolerende maatregelen uitvoert, kom je in aanmerking voor deze subsidie. Uiteraard is er nog een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Ongeveer 10% tot 20% van de kosten wordt gesubsidieerd.

LET OP: Tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 worden de kosten tot ongeveer 30% gesubsidieerd. Dit betreft een tijdelijke regeling.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • De eigen, bestaande woning moet je hoofdverblijfplaats zijn.
 • Je kunt alleen subsidie aanvragen als de maatregelen door een bedrijf (en niet door jezelf) zijn uitgevoerd.
 • Om in aanmerking te komen moeten er minstens 2 energiebesparende maatregelen uitgevoerd zijn. Om in aanmerking te komen voor de tijdelijk extra subsidie moet minimaal 1 van de 2 isolerende maatregelen uitgevoerd en betaald zijn tussen 1 juni en 31 december 2020.
 • De isolatiemaatregelen moeten voldoen aan de minimale eisen m.b.t. de isolatiewaarde.
 • Deze subsidie geldt voor de volgende isolatiemaatregelen:
  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie (binnen of buiten)
  • Vloerisolatie
  • Bodemisolatie
  • HR++ glas of triple glas.

Het is ook belangrijk dat je weet hoeveel m2 je minimaal moet isoleren als je in aanmerking wilt komen voor de subsidie.

SEEH rekentool

Verstandig is, om voor de werkzaamheden van start gaan, te controleren of je recht hebt op subsidie. Maak gebruik van de SEEH rekentool van het RVO zodat je niet voor verrassingen te staan. Ben je aangesloten bij een Vve? Ook dan is het mogelijk om SEEH (voor Vve’s) aan te vragen.

Mag ik meerdere keren een SEEH-subsidieaanvraag doen?

Per 1 september 2020 is het mogelijk om meer dan 1 keer een SEEH-subsidieaanvraag in te dienen voor je woning. Je komt hiervoor in aanmerking als je minimaal 2 andere isolatiemaatregelen laat uitvoeren dan de maatregelen waarvoor je bij een eerdere aanvraag subsidie ontving. Het gaat om isolatie van spouw, dak, gevel, vloer of glas.

Aanvragen SEEH subsidie

Vraag je subsidie aan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op deze site is ook te lezen hoeveel subsidie er nog beschikbaar is op dit moment. Ook het uitvoerdersformulier kunt u hier vinden.

Vraag een bezoek aan van een onafhankelijke energiecoach

Heb je wel eens aan het verduurzamen van je woning gedacht, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen en welke maatregelen je het meest opleveren? Of zoek je hulp bij het aanvragen van de SEEH? Vraag dan een gratis gesprek aan met een vrijwillige energiecoach bij jou thuis. De energiecoach kan ter plekke bekijken welke isolerende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis en aan welke eisen deze moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Stel je vraag

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Heb je verder nog vragen over de SEEH voor woningeigenaren? Wij kunnen je helpen om goed voorbereid een aanvraag te doen.

Neem nu contact met ons op!