Snel en goedkoop besparen

Ook zonder ingrijpende maatregelen – zoals het aanschaffen van zonnepanelen of dubbel glas- kun je veel doen om geld en energie te besparen.

Tochtstrips

Tochtstrips kun je gebruiken om kieren te dichten bij deuren en ramen. Gemakkelijk en snel aan te brengen en je voelt direct verschil.

Lees meer

Radiatorfolie

Radiatorfolie zorgt ervoor dat de energie niet de kant van de buitenmuur kiest, maar teruggekaatst wordt in de ruimte die je wilt verwarmen. Het aanbrengen van de folie is een eenvoudig doe-het-zelf klusje.

Lees meer

Cv op 60˚C

Je cv op 60˚C zetten kost je één minuut. Deze snelle besparing scheelt veel gas, en dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

Lees meer

Verlichting

Ledverlichting is een no-brainer. Je hebt ledlampen tegenwoordig in alle soorten, maten en kleuren. Vervang je spaarlampen of halogeenlampen door ledverlichting en verdien ze binnen enkele jaren terug.

Lees meer

Energiezuinige apparaten

Oude vriezers, koelkasten of wasmachine verbruiken aanzienlijk meer dan nieuwere modellen. Wanneer vervang je je oude apparaat en welke besparing levert dit je op?

Lees meer

Brievenbusborstel

Ook via de brievenbus kan er wind naar binnenkomen en warmte naar buiten lekken. Met een brievenbusborstel los je dit voor een groot deel op.

Lees meer

Zon- en warmtereflecteren-de gordijnen

Het ophangen van warmte reflecterende gordijnen is een manier om warmte buiten de deur te houden. Maar ook om warmte binnen te houden.

Lees meer

Centrale schakelaar

Vergeet je wel eens de lampen uit te zetten? Ook hiermee verbruik je onnodig stroom. Maak het jezelf dan makkelijk door een centrale schakelaar te plaatsen.

Lees meer

Gebruik je luiken

Heb je luiken? Gebruik ze dan, zowel in de zomer als in de winter! Dit extra laagje voor of achter de ramen werkt namelijk ook isolerend.

Lees meer

Energiebespaarmeter

Nog niet toe aan het nemen van grote, ingrijpende maatregelen om je huis te verduurzamen? Maar wil je toch alvast besparen op je energierekening? Dat kan als je deze energiebespaartips opvolgt. Wist je bijvoorbeeld dat je alleen al met het sluiten van je tussendeuren zo’n € 240,- per jaar kan besparen?

Vraag gratis aan
energiebespaartios

Bewegingsmelder

Het is natuurlijk zonde van de energie en geld om de ganglamp te laten branden als je slechts enkele keren per avond / nacht langsloopt. Of als je de lamp in de tuin ’s avonds aan laat staan voor het geval iemand aan de deur komt.

Lees meer

Waterbesparende douchekop

Energiebesparende douchekoppen zijn een stuk zuiniger en hebben nog steeds een comfortabele straal. Hiermee bespaar je tot 20 % op je waterverbruik.

Lees meer

Ventilatie-unit vervangen

Komt jouw woning uit jaren ’90 of eerder en heb je centrale mechanische afzuiging? Dan heb je waarschijnlijk nog een oude ventilatie-unit die op wisselstroom draait. Door deze te vervangen bespaar je tot wel 130 kWh!

Lees meer

Thermostaat en radiatorkranen

Thermostatische radiatorkranen meten de omgevingstemperatuur en stemmen hierop hun warmteafgifte af. Handig voor slaap- en studiekamers waar de verwarming niet altijd aan hoeft te staan.

Lees meer

Leidingen isoleren

Heb je verwarmingsleidingen die door onverwarmde ruimten lopen? Als je er bij kunt komen is het zeker de moeite waard deze te isoleren. Een kleine moeite en je bespaart er toch weer energie en geld mee.

Lees meer

Pompschakelaar vloerverwarming

Bij veel woningen uit de jaren 2000 of eerder staat de pomp die het water circuleert continu te draaien. Ook wanneer hier geen water doorheen stroomt. Met het aanbrengen van een pompschakelaar bespaar je tot wel 200 kWh.

Lees meer

Deurdranger

Deuren die onbedoeld open staan laten veel warmte door naar ruimtes waar het niet zo warm hoeft te zijn. Met deurdrangers voorkom je dit. Hiermee kan je wel  € 75,- op jaarbasis besparen.

Lees meer

Stand-by-killer

Een stand-by-killer zet bijvoorbeeld de TV of uit wanneer deze in stand-by gaat. Dit gebeurt door middel van een sensor. Aanzetten gaat net zo makkelijk. Een eenvoudige ingreep die je toch enkele tientjes bespaart.

Lees meer

Radiatorventilatoren

Radiatorventilatoren zorgen voor een efficiëntere verspreiding van de warmte. Effectief bij een grote ruimte of tochtklachten. Ook kun je zelfs de watertemperatuur van de verwarming hierdoor verlagen tot wel 60º.

Lees meer

Cv waterzijdig inregelen

Door de radiatoren zo in te stellen dat de juiste hoeveelheid water erdoor stroomt bespaar je op energieverbruik en verhoog je het comfort. Per ruimte optimaliseer je de warmteafgifte en de warmteverdeling tussen de radiatoren wordt beter.

Lees meer

Bekijk het webinar: verlaag je energierekening met kleine maatregelen

Regelmatig houdt het energieloket een webinar over hoe je met kleine, goedkope en makkelijke maatregelen je energierekening kunt verlagen. Kijk dit webinar terug.

Bekijk nu het webinar