Snel en goedkoop besparen

Ook zonder ingrijpende maatregelen – zoals het aanschaffen van zonnepanelen of dubbel glas-  kun je veel doen om geld en energie te besparen. Vraag onze energiebespaarmeter aan voor tips om zonder grote investering toch honderden euro’s per jaar te besparen.

Tochtstrips

Tochtstrips kun je gebruiken om kieren te dichten bij deuren en ramen. Gemakkelijk en snel aan te brengen en je voelt direct verschil.

Lees meer

Radiatorfolie

Radiatorfolie zorgt ervoor dat de energie niet de kant van de buitenmuur kiest, maar teruggekaatst wordt in de ruimte die je wilt verwarmen. Het aanbrengen van de folie is een eenvoudig doe het zelf klusje.

Lees meer

CV op 60˚

Je cv op 60˚ zetten kost je één minuut en bespaart je jaarlijks €60. Deze snelle besparing scheelt veel gas,  en dus CO². En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

Lees meer

Verlichting

LED-verlichting is een no-brainer. Je hebt LED-lampen in alle soorten en maten en zijn zelfs dimbaar. Vervang je spaarlampen of halolampen door LED-verlichting en verdien ze binnen enkele jaren terug.

Lees meer

Energiezuinige apparaten

Oude vriezers, koelkasten of wasmachine verbruiken aanzienlijk meer dan nieuwere modellen. Wanneer vervang je je oude apparaat en welke besparing levert dit je op?

Lees meer

Brievenbusborstel

Ook via de brievenbus kan er wind naar binnenkomen en warmte naar buiten lekken. Met een brievenbusborstel los je dit voor een groot deel op.

Lees meer

Energiebespaarmeter

Nog niet toe aan het nemen van grote, ingrijpende maatregelen om je huis te verduurzamen? Maar wil je toch alvast besparen op je energierekening? Dat kan als je de energiebespaartips opvolgt. Wist je bijvoorbeeld dat je alleen al met het sluiten van je tussendeuren zo’n € 200,- per jaar kan besparen?

Vraag gratis aan

Waterbesparende douchekop

Energiebesparende douchekoppen zijn een stuk zuiniger en hebben nog steeds een comfortabele straal. Hiermee bespaar je tot 20% op je waterverbruik.

Lees meer

Ventilatie-unit vervangen

Komt jouw woning uit jaren ’90 of eerder en heb je centrale mechanische afzuiging? Dan heb je waarschijnlijk nog een oude ventilatie-unit die op wisselstroom draait. Door deze te vervangen bespaar je tot wel 130 kWh!

Lees meer

Radiatorkranen vervangen

Thermostatische radiatorkranen meten de omgevingstemperatuur en stemmen hierop hun warmteafgifte af. Handig voor slaap- en studiekamers waar de verwarming niet altijd aan hoeft te staan.

Lees meer

Leidingen isoleren

Heb je verwarmingsleidingen die door onverwarmde ruimten lopen? Als je er bij kunt komen is het zeker de moeite waard deze te isoleren. Een kleine moeite en je bespaart er toch weer energie en geld mee.

Lees meer

Pompschakelaar vloerverwarming

Bij veel woningen uit de jaren 2000 of eerder staat de pomp die het water circuleert continu te draaien. Ook wanneer hier geen water doorheen stroomt. Met het aanbrengen van een pompschakelaar bespaar je tot wel 200 kWh.

Lees meer

Deurdranger

Deuren die onbedoeld open staan laten veel warmte door naar ruimtes waar het niet zo warm hoeft te zijn. Met deurdrangers voorkom je dit. Hiermee kan je wel  €240,- op jaarbasis besparen.

Lees meer

Stand-by-killer

Een stand-by-killer zet bijvoorbeeld de TV of uit wanneer deze in stand-by gaat. Dit gebeurt door middel van een sensor. Aanzetten gaat net zo makkelijk. Een eenvoudige ingreep die je toch enkele tientjes bespaart.

Lees meer

Radiator-ventilatoren

Radiatorventilatoren zorgen voor een efficiëntere verspreiding van de warmte. Effectief bij een grote ruimte of tochtklachten. Ook kun je zelfs de watertemperatuur van de verwarming hierdoor verlagen tot wel 60 graden.

Lees meer