Oriënterend monumentenadvies

Je eerste stap naar een duurzaam monument.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Ben jij eigenaar van een monument waar je ook in woont? Dan is het energiezuinig maken van jouw woning best lastig. Je kunt daarom nu gebruik maken van een expert op het gebied van verduurzaming van monumenten.

Eerst! Lees de monumentenwegwijzer

De energieadviseurs van het energieloket hebben een ‘Wegwijzer Monumenten’ samengesteld om jou op weg te helpen. Voordat je aan de slag gaat met energie besparen en opwekken, raden we je aan je eerst in dit document te verdiepen. In dit document komen de volgende elementen aan bod:

  1. Woon ik in een monument?
  2. Wat is het beleid van de gemeente?
  3. Hoe pak ik het aan?
  4. Wat kan ik zelf eenvoudig doen?
  5. Wat als ik grotere maatregelen wil nemen?
  6. Wat voor subsidies zijn er?
  7. Ik wil er nog meer van weten.

Heb je je goed ingelezen en zit je nog met een aantal specifieke vragen over jouw woning. Vraag dan een oriënterend specialistisch adviesgesprek aan.

Vraag nu gratis je monumentenwegwijzer aan!

Oriënterend telefonisch monumentenadvies

Onze regio kent veel monumenten. Verduurzaming daarvan is niet alleen lastig, maar de beschikbare mogelijkheden verschillen ook nog eens per gemeente en per woning. Met persoonlijk advies is de monumenteneigenaar het beste gebaat. Het monumentenadvies betreft een telefonisch advies. Je stelt je vragen aan een expert en jullie overleggen samen wat de geschikte maatregelen voor jouw woning zijn.  Dit gesprek wordt niet door ons gevoerd, maar je kunt ervoor kiezen omdat met een specialistisch adviesbureau te doen, Klimaraad. De eigen bijdrage voor dit persoonlijke advies zal ongeveer € 75,-. zijn. Maar bespreek dit van te voren met het adviesbureau Klimaraad. Het gesprek duurt een half uur. Aan het einde van dit adviesgesprek heb jij meer zicht op de mogelijkheden die er zijn voor jouw woning of heb je antwoord op jouw specifieke, specialistische vraag. Mocht je behoefte hebben aan meer gedetailleerd advies, dan maak je een vervolgafspraak met de expert.

Ik wil een telefonisch adviesgesprek voor mijn monument

  • Het energieloket gaat vertrouwelijk om met jouw gegevens. Lees onze privacyverklaring en disclaimer.

Subsidie woonhuismonumenten

Woon jij in een rijksmonument met een woonfunctie? Dan kun je elk jaar van 1 maart t/m 30 april een aanvraag indienen voor instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten.

Meer over subsidie voor monumenten