Uitvoeren

Inmiddels weet je welke maatregelen geschikt zijn en wil je tot actie overgaan. Maar welke adviserende of uitvoerende partij kan je daarbij helpen? En waar let je op als je met hen in zee gaat? Wij helpen je op weg met een overzicht van gecertificeerde bedrijven, checklists en ervaringsverhalen van inwoners.

Bedrijven

Je hebt bedacht en uitgezocht welke energiebesparende maatregelen je wil installeren in je huis. Je hebt je verdiept in de opbrengsten, subsidies en andere financieringsmogelijkheden. Maar nu nog een bedrijf! In het overzicht vind je links naar brancheverenigingen van gecertificeerde bedrijven per onderwerp.

Ga naar bedrijven

Duurzaam verbouwen

Misschien heb je verbouwplannen. Dan is dat een uitgerekend moment om ook na te denken over toekomst bestendig wonen. Wil je op den duur van het aardgas af? Wil je later graag energieneutraal wonen? We hebben voor vijf grote klussen alvast een checklist gemaakt met tips en aandachtspunten.

Vraag checklist verbouwing aan

Hulp bij uitvoering

Voordat de werkzaamheden beginnen, maak je natuurlijk goede werkafspraken. Maar laat je je ook tijdens de werkzaamheden goed uitleggen waarmee men bezig is? Zorg met deze checklists dat je goed voorbereid bent voordat de werkzaamheden plaatsvinden zodat je tevreden bent over het eindresultaat.

Vraag checklist uitvoering aan

Offerte vergelijken en hulp

Je hebt een aantal offertes aangevraagd en je wilt kiezen. Heb je iets over het hoofd gezien? Waarom is de ene aanbieder veel goedkoper dan de andere? Deze checklist helpt bij het kiezen van de juiste offerte.

Vraag checklist offerte aan

Ervaringsverhalen van bewoners

Zit je nog te aarzelen of zoek je inspiratie? Bewoners uit het rivierengebied vertellen hun ervaring over het verduurzamen van hun woning. Van zonnepanelen en spouwmuurisolatie tot nul op de meter. Wie weet geeft dit het extra zetje om toch over te gaan tot actie!

Bekijk de ervaringen

Initiatieven

In de regio Rivierenland zijn er allerlei burgerinitiatieven actief op het gebied van energie. Denk aan zonnedaken, laadpleinen of windmolenprojecten. Bekijk de actieve en al gerealiseerde initiatieven en de coöperaties die dit mogelijk hebben gemaakt!

Bekijk alle initiatieven
Zonnedak KWC