EnergieVitaal

Voor als je je energierekening bijna niet of zelfs helemaal niet meer kunt betalen.  

Steeds meer mensen hebben moeite om de energierekening te betalen of kunnen deze zelfs helemaal niet meer betalen.  Als jij je ook zorgen maakt, helpen wij graag. We zorgen ervoor dat je tips krijgt over hoe jij jouw energierekening kunt verlagen.  En we brengen gratis kleine energiebesparende maatregelen aan in jouw huis.

 

Hoe werkt het?

Je kunt gratis een energiecoach bij jou thuis aanvragen. Jullie kijken dan samen naar jouw energieverbruik. We geven dan handige tips over hoe je simpel en snel dit verbruik naar beneden krijgt.  Ons klusteam kan daarna gratis energiebesparende materialen aanbrengen in je woning. Dit zijn kleine materialen, zoals tochtstrips of radiatorfolie.

Volg je de tips op en laat je de klusbus komen? Je zult zien dat jouw energieverbruik direct omlaag gaat. Kijk onderaan op deze pagina. Daar kun je gratis een energiecoach aanvragen.

Meld je aan!

Grote maatregelen nodig? Overleg met de woningcorporatie of gemeente

Maar soms is er veel meer nodig. Dat zijn dan de grote maatregelen zoals muurisolatie of vervanging van het raam. Dit zijn maatregelen die wij niet uitvoeren. Je kunt dit dan aangeven bij jouw woningcorporatie. Als je in een koopwoning woont, kunnen we samen kijken wat er nog meer nodig is.

Meld je aan!

EnergieVitaal werkt in de regio Rivierenland. Je kunt meedoen aan EnergieVitaal als je woont in:

 • Gemeente Tiel
 • Gemeente West Betuwe
 • Gemeente West Maas en Waal
 • Gemeente Zaltbommel
 • Gemeente Maasdriel
 • Gemeente Buren

Woon je wel in de regio Rivierenland, maar in een andere gemeente? Je kunt je alvast aanmelden. Als we in jouw gemeente starten, nemen we contact met je op. Dan kun je misschien later meedoen. Dit hangt af van de afspraken die jouw gemeente met ons heeft gemaakt.

 

Wie is EnergieVitaalEnergieVitaal

EnergieVitaal wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente.

Daarnaast werken we samen met verschillende organisaties.

Zo zijn we bereikbaar voor diegenen die ons hard nodig hebben. Denk hierbij aan het sociaal domein van de gemeente, woningbouwcorporaties, welzijnswerk, gebedshuizen, de voedselbank en de lokale sportclub.

Vragen?

Neem dan contact op met EnergieVitaal via 0345 – 202 707 of via [email protected]

Moeite met het betalen van de energierekening?

 • Huisbezoek met handige tips voor in jouw huis
 • Gratis energiebesparende maatregelen
 • Snel geregeld
 • Gratis klushulp voor de energiebesparende maatregelen

Ik wil meedoen aan EnergieVitaal en wil een gratis Energiecoach


*Ontvang je de energiecoach liever niet bij je thuis? De coach kan ook met je bellen, of een afspraak met je maken op een andere locatie.

 • Het energieloket gaat vertrouwelijk om met jouw gegevens. Lees onze privacyverklaring en disclaimer.