Energiebespaarlening voor Vve's

De overheid kan de kosten voor energiebesparende maatregelen voorschieten!

Er is vaak een flinke besparing op de energielasten te behalen voor VvE-complexen. Maar dat vraagt om investeringen waar niet elke VvE direct een spaarpotje voor heeft. Dan is de Energiebespaarlening voor VvE’s een aantrekkelijke mogelijkheid om te kunnen financieren.

Je kunt de energiebespaarlening voor VvE’s gebruiken voor het financieren van meer dan 25 energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, HR-glas en LED-verlichting in gezamenlijke ruimten. Je kunt als VvE minimaal €25.000,- en maximaal €65.000,- lenen per woning. Om in aanmerking te komen moet uw VvE uit tenminste 8 wooneenheden bestaan.

Wil je het appartementencomplex integraal renoveren? Dat kan door voor een Zeer Energiezuinig Pakket of zelfs Nul op de Meter. Hiervoor zijn weer extra strenge eisen voor isolatiewaarden en kierdichtheid op van toepassing.

Zonnepanelen

Het is mogelijk om in combinatie met energiebesparende maatregelen zonnepanelen aan te schaffen. Je kan maximaal 75% van het geleende bedrag inzetten voor het aanschaffen en plaatsen van zonnepanelen. De overige 25% moet je gebruiken voor aanvullende energiebesparende maatregelen (zoals verlichting, ventilatie, energiemonitor) of voor isolerende maatregelen.

Laadpalen

Sinds kort is het de VvE energiebespaarlening uitgebreid met laadpalen. Hierdoor kun je met behulp van financiering laadpalen in bijvoorbeeld de parkeerkelder realiseren.

Energieadvies

Bij een renovatie wil je weten of de verwachte besparing in relatie staat tot het rendement en de investering. Daarom is verplicht om vooraf een adviesrapport te laten maken door een onafhankelijk of BRL9500 gecertificeerd bedrijf.

Rente en looptijd

De rente is afhankelijk van de looptijd van het te lenen bedrag. De looptijd varieert van 120 tot 360 maanden. Voor een looptijd van 120 maanden begint de rente al bij 1,9%.

Leencheck

Wil je weten hoeveel rente op jouw lening rust? Doe de leencheck van het SVN!

Stel je vraag

Vragen? Wij helpen je graag verder

Heb je vragen over de VvE energiebespaarlening? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Wij kunnen je helpen om goed voorbereid een aanvraag te doen. Dit kunnen wij op verschillende manieren doen. Kom langs tijdens ons inloopspreekuur, vraag een telefonische adviesgesprek aan of nodig een energiecoach of -adviseur uit bij jou thuis. Neem gerust contact met ons op.

Ik wil contact met het Energieloket Rivierenland!