Energieadvies voor VvE

Onafhankelijk advies over zonnepanelen, energiebesparing en financiering

De Energieadviseur voor VvE geeft onafhankelijk advies en begeleiding aan VvE’s in de regio Rivierenland. Ze begeleiden VvE’s in het proces naar energiezuiniger wonen. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar bewoners besparen ook geld. Energieblij adviseurs zijn expert op het gebied van zonnepanelen, energiebesparing en financiering.

Het advies: hoe gaat het in z’n werk?

De Energieadviseur komt bij jullie langs, checkt het dak en neemt gegevens op. Deze gegevens verwerkt de adviseur met een rekenmodel in een businesscase, deze ontvangen jullie schriftelijk. Hierin kun je lezen met welke  investering welk rendement behaald kan worden op een terugverdientijd van 15 en van 25 jaar. Zowel voor de VvE als voor individuele leden.

Je kunt er ook voor kiezen de business case door de adviseurs te laten toelichten tijdens een ledenvergadering. Zo heeft iedereen de gelegenheid om vragen te stellen.

De uitvoering

Samen met de business case ontvang je een advies over de uitvoering en financiering. Wil je tijdens dat proces blijvend begeleid worden door de adviseur, dan kan dit. Hiervoor krijg je een offerte.

Wat zijn de opbrengsten?

Dit is uiteraard verschillend per VvE. Er wordt gekeken naar 3 aspecten:

  • Het gezamenlijke gebruik aan stroom per jaar
  • De grootte en geschiktheid van het dak (denk aan ligging, helling en staat van onderhoud)
  • Aanwezigheid en omvang van gezamenlijke aansluiting

Verder zijn er 2 manieren van plaatsen:

  • Elke bewoner krijgt een eigen stukje dak waar ze zonnepanelen op kunnen plaatsen.
  • Regeling verlaagd tarief (postcoderoosregeling): inwoners krijgen dan op hun eigen energierekening vrijstelling voor de stroom die je gezamenlijk hebt opgewekt.

Niet alle leden van de VvE willen meedoen met de zonnepanelen, wat nu?

Dit hoeft geen probleem te zijn. Je kunt ook met een deel van de bewoners aan de slag gaan. Wél is er van iedereen toestemming nodig.

Zijn er subsidies en financieringsregelingen voor VvE’s?

Je kunt gebruik maken van de salderingsregeling en teruggave van BTW.

Wat kost het energieadvies?

Het advies kost €400,-. De VvE’s van gemeente West Betuwe kunnen dit eerste advies op dit moment vergoed krijgen (dit bedrag hoeft niet voorgeschoten te worden). Kosten van begeleiding tijdens de uitvoering en financiering is per case verschillend.

  • Onafhankelijk advies over zonnepanelen
  • Niet alle leden hoeven deel te nemen
  • Maatwerk advies voor jouw VvE
  • Terugverdientijd van 15 of 25 jaar

Neem contact op met de energieadviseur voor VvE

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden van energiebesparing en wil je graag advies? Neem dan contact op met de energieadviseurs! Ze helpen jou graag verder in het proces naar groener en goedkoper wonen.
  • De door jou ingevulde gegevens worden doorgestuurd naar de adviseur die jouw vraag in behandeling neemt.

Welke subsidies zijn er beschikbaar voor VvE's?

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden van energiebesparing en ben je benieuwd wat voor mogelijkheden er zijn qua subsidie. Bekijk de website of neem contact op!

Welke subsidies zijn er?