Verwarmen en koelen

Het wordt steeds warmer in Nederland. Dus naast verwarmen wordt het verkoelen en ventileren van je woning ook steeds belangrijker. Er zijn tegenwoordig talloze manieren om dat duurzaam voor elkaar te krijgen. Lees meer over onder andere warmtepompen en zonneboilers.

10 tips om je huis te koelen zonder airconditioning

Het wordt de laatste jaren steeds warmer. En dus ook in onze huizen. Want als de warmte eenmaal binnen in je huis is, duurt het wel even voordat het weer koel wordt. Veel mensen grijpen dan naar een airco: een enorme energieslurper. Het Energieloket Rivierenland geeft je 10 tips om je huis koel te houden zonder airconditioning.

Lees meer

Airconditioning

De airconditioning is een van de grootste energieslurpers van onze tijd. Helaas zijn de warme zomers óók van deze tijd. En daarom voelen steeds meer woningeigenaren zich genoodzaakt tot het aanschaffen van een airconditioning. We laten je zien welke typen energiezuiniger zijn én hoe je met gedrag het energieverbruik binnen de perken houdt.

Lees meer

Zonneboiler

Bespaar geld en energie

Een zonneboiler is een manier om je water te verwarmen op een duurzame manier. Bovendien halveren de energiekosten ten opzichte van het warm water aanmaken door je CV-ketel.

Lees meer

Warmtepomp

De hybride warmtepomp is de opvolger van de hr-ketel: een combinatie van een gasketel en een warmtepomp. Heeft je woning een energielabel A? Dan is het tijd om voorgoed afscheid te nemen van je gasverbruik met een volledige elektrische warmtepomp.

Lees meer

Cv-optimalisatie | Waterzijdig inregelen

Wist je dat in 90% van de huizen de cv niet optimaal staat ingesteld? Dat is zonde want daarmee verspillen we energie en dus geld. Als je je cv waterzijdig laat inregelen kun je volgens brancheorganisatie Techniek Nederland 10 tot 20% op je gasverbruik besparen.

Lees meer

Infrarood panelen

Infraroodpanelen zijn ideaal als bijverwarming in ruimtes die je weinig gebruikt maar soms toch wilt verwarmen. Of een plek in huis waar je vaak zit en waarvoor je niet de hele ruimte wilt verwarmen.

Lees meer

Snel besparen met je radiator

Ook met kleine aanpassingen op je radiator kun je energie besparen. Denk aan radiatorfolie, het vervangen van je radiatorkranen of het plaatsen van radiatorventilatoren.

Lees meer

Webinar terugkijken: thuis te warm isoleer je woning!

Isoleren is niet alleen goed om warmte binnen te houden in de winter, maar ook om warmte buiten te houden in de zomer. Kijk nu het webinar terug om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van isoleren.

Bekijk het webinar