Inzicht

Wat zijn de geld- en energiebesparende mogelijkheden van je eigen woning? Of denk je misschien al aan een energieneutraal huis? Oriënteer je met de handige tools hieronder. Dan krijg je snel een aardig beeld.

Mijn buurt

Op een interactieve kaart zie je komende activiteiten, lokale bedrijven en initiatieven in jouw buurt. Bekijk welke initiatieven er door burgers op het gebied van energieopwekking en opslag gerealiseerd of bezig zijn.

Bekijk de kaart

Quickscan maatregelen

Met onze online quickscan neem je jouw huis onder de loep en krijg je direct een energieadvies. Het geeft een goed beeld van de maatregelen die jij zou kunnen nemen.

Doe de scan

Check mijn energieverbruik

Vergelijk nu snel jouw energieverbruik met die van een andere vergelijkbare woonsituatie. Zo zie je snel of jouw energieverbruik hoger of lager dan gemiddeld is. En vanuit daar kun je je weer verder oriënteren.

Doe de check

Zonnepanelen check

Met de Zonnepanelen-check controleer je zelf of je dak geschikt is voor zonnepanelen. De tool laat de kosten en opbrengsten zien én hoe snel je de investering terug verdient. Natuurlijk is dit een indicatie, maar je weet globaal waar je aan toe bent.

Doe de check

Groene stroom checker

Niet alle groene stroom is écht groen. Sommige stroom is alleen op papier groen; sjoemelstroom. Daarom doe je er goed aan om goed te checken wat je precies koopt.

Doe de check

Vind mijn energielabel

Met deze tool vind je het (voorlopige) energielabel van jouw woning. Je kunt ook je energielabel vergelijken met die van woningen in jouw straat zoals de buren.

Vind mijn energielabel

Energiebespaarmeter

Wist je bijvoorbeeld dat je alleen al met het sluiten van je tussendeuren zo’n € 200,- per jaar kan besparen? De energiebespaarmeter geeft je een overzicht van alle quick wins!

Energiebespaarmeter

Stappenplan aardgasloos wonen

Je wilt je alvast voorbereiden op een aardgasloze woning. Stap voor stap. Waar begin je dan? Laat je inspireren door dit handige stappenplan.

Bekijk het stappenplan