Inzicht

Wat zijn de geld- en energiebesparende mogelijkheden van je eigen woning? Of denk je misschien al aan een energieneutraal huis? Oriënteer je met de handige tools hieronder. Dan krijg je snel een aardig beeld.

Persoonlijk woningdossier

Met het woningdossier heb je alles in één dossier om van jouw huis een energiezuinig huis te maken. Het invullen van jouw persoonlijk woningdossier levert je veel inzichten en praktische tips op over energiezuinig wonen. Specifiek voor jouw woning en jouw situatie.

Vraag het woondossier aan

Mijn buurt

Op een interactieve kaart zie je komende activiteiten, lokale bedrijven en initiatieven in jouw buurt. Bekijk welke initiatieven er door burgers op het gebied van energieopwekking en opslag gerealiseerd of bezig zijn.

Bekijk de kaart

Check mijn energieverbruik

Vergelijk nu snel jouw energieverbruik met die van een andere vergelijkbare woonsituatie. Zo zie je snel of jouw energieverbruik hoger of lager dan gemiddeld is. En vanuit daar kun je je weer verder oriënteren.

Doe de check

Groene stroom checker

Niet alle groene stroom is écht groen. Sommige stroom is alleen op papier groen; sjoemelstroom. Daarom doe je er goed aan om goed te checken wat je precies koopt.

Doe de check

Energielabel

Een energielabel is verplicht voor alle woningeigenaren die een woning willen verkopen of verhuren. Ook voor nieuwbouw is het label verplicht. Lees hier hoe jij je energielabel aanvraagt.

Energielabel

Energiemonitoring

Om energie te kunnen besparen moet je eerst weten wat je verbruikt en of dat veel of weinig is. Lees je hoe je je verbruik in kaart kunt brengen en hoe je vervolgens deze cijfers moet interpreteren.

Meer informatie

Energiebespaar meter

Wist je bijvoorbeeld dat je alleen al met het sluiten van je tussendeuren zo’n € 200,- per jaar kan besparen? De energiebespaarmeter geeft je een overzicht van alle quick wins!

Vraag gratis aan

Stappenplan aardgasloos wonen

Je wilt je alvast voorbereiden op een aardgasloze woning. Stap voor stap. Waar begin je dan? Laat je inspireren door dit handige stappenplan.

Bekijk het stappenplan

Stappenplan per bouwperiode

Verbouwen is niet niks. Daarom heeft Energieloket Rivierenland een stappenplan opgesteld voor verbouwingen per bouwperiode. Zo krijg je een goede indicatie welke stappen je kunt volgen tijdens het verduurzamen van je woning.

Vraag het stappenplan gratis op

Wegwijzer voor monumenten

De energieadviseurs van het energieloket hebben een ‘Wegwijzer Monumenten’ samengesteld om jou op weg te helpen. Voordat je aan de slag gaat raden we je aan je eerst in dit document te verdiepen.

Vraag de wegwijzer aan

Blijf op de hoogte

Meld je, net als 12.000 woningeigenaren in de regio Rivierenland, aan voor de nieuwsbrief van het energieloket en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van energie besparen en opwekken in je gemeente.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!