Warmtepomp

Geld en energie besparen met een warmtepomp

Waarschijnlijk maak je voor het verwarmen van huis en water gebruik van een cv-ketel, een betrouwbaar systeem waar je vaak geen omkijken naar hebt. Tot het moment komt, gemiddeld na 15 jaar, dat de ketel aan vervanging toe is. Wil je dat moment voor zijn en een duurzame keuze maken? Denk dan eens aan een warmtepomp.

Een warmtepomp als energiebron voor je huis onttrekt warmte uit  lucht of water. Daarna wordt deze warmte geschikt gemaakt voor warmte die te gebruiken is voor je warme water of huisverwarming. Er zijn 3 soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp, een volledig elektrische warmtepomp en een ventilatiewarmtepomp.

Hybride warmtepomp

Het grootste gedeelte van het jaar verwarmt de warmtepomp uw huis met behulp van warmte uit de buitenlucht. Maar als het op koude dagen goedkoper of milieuvriendelijker is om met de ketel te verwarmen, neemt die het automatisch over. Warm water wordt altijd met de ketel verwarmd, zodat er steeds snel heet water uit de kraan komt.

Volledige elektrische warmtepomp

Deze warmtepomp haalt met elektriciteit warmte uit de buitenlucht voor het verwarmen van je huis. De elektrische boiler zorgt ervoor dat je altijd warm water hebt.

Ventilatiewamtepomp

Heb je mechanische ventilatie? Dan is een ventilatiewarmtepomp wellicht iets voor jou. Deze kleine pomp gebruikt de warme lucht uit je huis om je huis te verwarmen.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Op de website van Milieu Centraal kun je een handige tool vinden, de warmtepompcheck. Hiermee kun je binnen een paar minuten controleren of jouw huis geschikt is voor het installeren van een warmtepomp,  hoe je je huis hiervoor geschikt kunt maken, welke pomp geschikt is voor jouw situatie. Bovendien krijg je zo een aardige indruk van de kosten en de opbrengsten.

ISDE-subsidie

Wist je dat er momenteel subsidie zit op warmtepompen?

Stel je vraag

Persoonlijk en onafhankelijk advies over een warmtepomp

Wil je je liever persoonlijk laten informeren over de mogelijkheden van een warmtepomp? Neem dan contact op met een van onze bekwame energieadviseurs. Zij helpen jou graag verder.

Ik wil contact met een energieadviseur!