Isoleren

De basis van een duurzaam huis. Door je hele woning goed en op de juiste manier te isoleren zorg je voor een lage energievraag. Immers, wat je niet nodig hebt, hoef je ook niet op te wekken of in te kopen. Isolatie zorgt voor veel comfort; in de winter houd je je huis warm en in de zomer koel.

Beglazing

Ook als ramen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn. Goede beglazing geeft daarnaast een comfortabeler gevoel in huis doordat het tocht en geluidsoverlast tegen houdt. Ook heb je minder snel last van vocht op ramen en vensterbank.

Meer info

Dakisolatie

Door je dak goed te isoleren bespaar je gemiddeld € 500,- aan stookkosten per jaar. Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler en beter voor het milieu. Soms kan kun je het aan de binnenkant isoleren en soms moet het aan de buitenkant.

Meer info

Bodem- en vloerisolatie

Vloerisolatie is het aanbrengen van isolerend materiaal onder de vloer en levert een lagere energierekening en meer comfort op dan bodemisolatie. En toch moet je soms kiezen voor bodemisolatie.

Meer info

Spouwmuur- en gevelisolatie

Spouwmuurisolatie is goedkoper dan veel mensen denken. Het rendement van muur- en gevelisolatie is vergelijkbaar met een rente van 9% op een spaarrekening. Isoleren van de wand kan zowel vanaf de buiten- als binnenkant.

Meer info

Webinar terugkijken: thuis te warm, isoleer je woning!

Isoleren is niet alleen goed om warmte binnen te houden in de winter, maar ook om warmte buiten te houden in de zomer. Kijk nu het webinar terug om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van isoleren.

Bekijk het webinar

Ventileren

Houdt bij het isoleren ook altijd goed rekening met ventilatie. Als je je woning heel goed gaat isoleren moet je vaak op een andere manier gaan ventileren. Goede ventilatie is heel belangrijk voor je gezondheid.

Meer info

Duurzame isolatiematerialen

Er zijn diverse soorten materialen waarmee je je huis kunt isoleren. Naast de prijs en technische eigenschappen kun je ook letten op hoe belastend ze zijn voor het milieu. Ecologische isolatiematerialen zijn het meest duurzaam.

Meer info

Vraag aan: stappenplan isoleren

je wilt graag isoleren. Maar waar begin je? Waar moet je allemaal op letten als je jouw woning wilt isoleren? Vraag het handige overzicht aan. Hier zie je in één oogopslag tal aan nuttige informatie. Het verschaft je veel inzicht over bijvoorbeeld subsidies, vergunningen, ventilatie, offertes vergelijken etc. Krijg inzicht in de mogelijkheden die er voor jouw woning zijn;

Vraag het stappenplan voor isoleren aan. Je ontvangt het direct in jouw mailbox.

Vraag hier het stappenplan aan voor isolatie

Isolatiekansen per bouwjaar

Elke woning is verschillend. En dat bepaalt dus ook hoe je woning geïsoleerd moet worden. Maar per bouwperiode zijn er toch een aantal gelijkenissen waardoor je houvast hebt bij de vraag “hoe isoleer ik mijn woning?” Onafhankelijk energieadviseur van het energieloket heeft de isolatiekansen per bouwjaar voor je op een rij gezet.

Wat zijn jouw isolatiekansen?