Isoleren

De basis van een duurzaam huis. Door je hele woning goed en op de juiste manier te isoleren zorg je voor een lage energievraag. Immers, wat je niet nodig hebt, hoef je ook niet op te wekken of in te kopen. Isolatie zorgt voor veel comfort; in de winter houd je je huis warm en in de zomer koel.

Beglazing

Ook als ramen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn. Goede beglazing geeft daarnaast een comfortabeler gevoel in huis doordat het tocht en geluidsoverlast tegen houdt. Ook heb je minder snel last van vocht op ramen en vensterbank.

Meer info

Dakisolatie

Door je dak goed te isoleren bespaar je gemiddeld € 500,- aan stookkosten per jaar. Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler en beter voor het milieu. Soms kan kun je het aan de binnenkant isoleren en soms moet het aan de buitenkant.

Meer info

Bodem- en vloerisolatie

Vloerisolatie is het aanbrengen van isolerend materiaal onder de vloer en levert een lagere energierekening en meer comfort op dan bodemisolatie. En toch moet je soms kiezen voor bodemisolatie.

Meer info

Muur- en gevelisolatie

Spouwmuurisolatie is goedkoper dan veel mensen denken. Het rendement van muur- en gevelisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12% op een spaarrekening. Isoleren van de wand kan zowel vanaf de buiten- als binnenkant.

Meer info

Ventileren

Houdt bij het isoleren ook altijd goed rekening met ventilatie. Als je je woning heel goed gaat isoleren moet je vaak op een andere manier gaan ventileren. Goede ventilatie is heel belangrijk voor je gezondheid.

Meer info