Zonnepanelen

Een relatief eenvoudige manier van zelf energie opwekken.

Het rendement van een investering in zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van 6% op een spaarrekening. Dat is dus een goede investering, winstgevend én milieuvriendelijk.

Zonnepanelen maken elektriciteit op je dak. Om deze stroom te kunnen gebruiken is ook een omvormer nodig, die maakt er namelijk wisselstroom van. De panelen hebben niet per se direct zonlicht nodig, dus ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit.

Kosten & opbrengsten zonnepanelen

Met de zonnepanelentool van Milieu Centraal krijg je onder andere inzichtelijk hoeveel CO2-uitstoot kun jij besparen. Er zitten momenteel geen subsidies op zonnepanelen maar je kunt wel de BTW terugvragen en gebruikmaken van de salderingsregeling. Ook kun je meedoen met een collectieve inkoopacties om kosten te besparen.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Met de zonatlas kun je binnen 2 minuten gratis en online zien of jouw specifieke woning geschikt is voor het installeren van zonnepanelen, je dakpotentie. Vul je adres in en zie precies hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, wat de kosten zijn en hoeveel het je gaat opleveren. Kortom: is deze investering de moeite waard? Let op: ook je dakconstructie moet geschikt zijn voor zonnepanelen.

Zit er subsidie op zonnepanelen?

Nee, er zit momenteel geen subsidie op zonnepanelen. Wel kun je de salderingsregeling toepassen en BTW terugvragen.

Salderingsregeling

De salderingsregeling is zeer gunstig voor eigenaren van zonnepanelen. Dit houdt in dat wat je teveel opwekt mag teruggeven aan het net en dat mag wegstrepen voor de keren dat je te weinig opwekt. Deze salderingsregeling wordt vanaf het jaar 2023 afgebouwd. Lees hier meer over de nieuwe salderingsregeling.

Vergelijken van offertes

Er zitten grote verschillen in de prijzen van zonnepanelen, omvormers en installaties. Zou je graag onafhankelijk advies willen van een kenner op dit gebied zodat je weet voor welke offerte je moet gaan? Vraag dan een gesprek aan met een van onze professionele energieadviseurs. Een korte vraag? Mail ons gerust.

Stel je vraag

Ik wil profiteren van collectieve inkoop

Je hebt besloten dat je voldoende dakpotentie hebt om zonnepanelen te installeren. Nu ga je de prijzen en producten vergelijken. Energieloket Rivierenland heeft nu een collectieve inkoopactie lopen tot 1 juli. Door gezamenlijk in te kopen, kunnen we een lagere prijs bieden.

Ik wil meedoen met de collectieve inkoopactie!