Energieloket Rivierenland geeft onafhankelijk informatie

Wat betekent dat precies?

Het energieloket is onafhankelijk, maar heeft toch een aantal bedrijven op de website staan. Hoe zit dat precies?

Energieloket Rivierenland geeft woningeigenaren in de regio onafhankelijke informatie over energie besparen en opwekken.  Het is een plek waar inwoners wegwijs worden gemaakt in de soms complexe materie van energiezuinig wonen. Het energieloket is een initiatief van alle gemeenten van Rivierenland (Buren, Culemborg, Maasdriel, Tiel, Neder-Betuwe, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel) en werkt samen met de lokale energiecoöperaties om dit voor elkaar te krijgen.

Woningeigenaren wegwijs maken

Het energieloket helpt woningeigenaren op weg naar energiezuiniger wonen. Het begint vaak met de vraag wat inwoners willen en het eindigt vaak met de vraag ‘bij welk bedrijf kan ik dit laten doen?’. Ook op die laatste vraagt geeft Energieloket Rivierenland een antwoord en attendeert je bijvoorbeeld op de  bedrijvenpagina. Hier vind je een overzicht van in deze regio werkzame, bij voorkeur lokale bedrijven,  waar je terecht kunt om jouw maatregel uit te laten voeren.

Opsomming van bedrijven in de regio

Elk bedrijf uit de regio mag bij ons op de website. Beschouw deze pagina als een soort duurzame Gouden Gids, een zoekfunctie voor onze regio.

Wil je graag dat jouw bedrijf of het bedrijf waar jij werkt ook bij ons op de website komt, meld je dan aan via het aanmeldingsformulier op de website.

Stel je vraag

  • Het energieloket gaat vertrouwelijk om met jouw gegevens. Lees onze privacyverklaring en disclaimer.

Vul je woondossier in

In jouw woondossier (HOOMdossier) staan al je relevante woning-, energie- en gedragsgegevens. Dit vul je zelf in. Op basis van deze gegevens krijg je een actieplan op maat voor het verduurzamen van jouw huis. Het dossier geeft je dan inzicht in wat de maatregelen kosten en wat ze je opleveren. Een meerjarenplan met zowel energiebesparende maatregelen én onderhoudsplannen zijn hierin meegenomen. Erg handig om het er van tijd tot tijd weer eens bij te pakken.

Start met je woondossier