Energieloket Rivierenland geeft onafhankelijk advies.

Wat betekent dat precies?

Het energieloket is onafhankelijk, maar heeft toch een aantal bedrijven op de website staan. Ook biedt het een collectieve inkoopactie aan in samenwerking met een uitvoerder. Hoe zit dat precies?

Energieloket Rivierenland geeft woningeigenaren in de regio onafhankelijk energieadvies. Het is een plek waar inwoners wegwijs worden gemaakt in de soms complexe materie van energiezuinig wonen. Het energieloket is een initiatief van alle gemeenten van Rivierenland (Buren, Culemborg, Maasdriel, Tiel, Neder-Betuwe, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel) en werkt samen met de lokale energiecoöperaties om dit voor elkaar te krijgen.

Woningeigenaren wegwijs maken

Het energieloket helpt woningeigenaren op weg naar energiezuiniger wonen. Het begint vaak met de vraag wat inwoners willen en het eindigt vaak met de vraag ‘bij welk bedrijf kan ik dit laten doen?’. Ook op die laatste vraagt geeft Energieloket Rivierenland een antwoord en attendeert je bijvoorbeeld op de  bedrijvenpagina. Hier vind je een overzicht van in deze regio werkzame, bij voorkeur lokale bedrijven,  waar je terecht kunt om jouw maatregel uit te laten voeren.

Kwaliteitseisen en zoekfunctie

Elk bedrijf uit de regio mag bij ons op de website. Wel zitten er een aantal kwaliteitseisen aan verbonden. Zo moet het bedrijf een erkend keurmerk hebben en het liefst aangesloten zijn bij een branchevereniging. Onze bedrijvenpagina is dus een soort duurzame Gouden Gids, een zoekfunctie voor onze regio.

Collectieve inkoopactie zonnepanelen en isolatie

Regelmatig bieden wij een collectieve inkoopactie aan voor bijvoorbeeld zonnepanelen en isolatie. Dit organiseren we voor inwoners die het uitzoekwerk vooraf aan de uitvoering,  graag uit handen geven. Onze onafhankelijke energieadviseurs selecteren hiervoor bedrijven die aan een aantal criteria voldoen die wij als energieloket belangrijk vinden. Deze criteria verschillen per aanbod.

Eenmaal de juiste bedrijven geselecteerd, gaan we met hen een samenwerking aan voor duur van de collectieve inkoopactie. Dit duurt meestal een half jaar, waarna we weer opnieuw kijken wat op dat moment het beste aanbod is in combinatie met de meest geschikte bedrijven.

Wil je graag dat jouw bedrijf of het bedrijf waar jij werkt ook bij ons op de website komt, meld je dan aan via het aanmeldingsformulier op de website.

Stel je vraag

Bekijk de lopende inkoopacties

Met collectieve inkoopacties is het mogelijk om gezamenlijk energiebesparende maatregelen in te kopen. De onafhankelijke energieadviseurs van Energieloket Rivierenland stelt regelmatig een goed aanbod samen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte op.

Bekijk de actie