Checklist offerte beoordelen en vergelijken

Wij helpen je kritische vragen te stellen bij het aanvragen van offertes, en het vergelijken van verschillende aanbieders.

Vraag de checklist aan!

Je weet wat je wilt doen met je huis. En waarschijnlijk heb je al een aantal offertes opgevraagd. Dan kun je nu de offertes naast elkaar leggen en vergelijken. Maar hoe weet je dat je geen appels met peren vergelijkt? Waarom is de ene aanbieder veel goedkoper dan de andere? Heb je misschien iets over het hoofd gezien? 

Gratis offerte-checklist

Onze onafhankelijke adviseurs hebben verschillende handige checklists opgesteld voor het aanvragen, vergelijken en beoordelen van offertes. Er is een checklist voor:

  • zonnepanelen;
  • dakisolatie;
  • vloerisolatie;
  • verwarming;
  • isolatieglas;
  • en muurisolatie.

Vul het formulier in op deze pagina en ontvang direct de door jou gewenste checklist in je mailbox.

Offertes aanvragen

Zoek je nog een bedrijf wat je kan helpen met het energiezuinig maken van jouw woning? Kijk dan bij de door ons geselecteerde bedrijven voor het aanvragen van een offerte. Dit zijn lokale bedrijven die aan de door ons opgestelde kwaliteitscriteria voldoen. Het energieloket heeft geen baat bij jouw keuze en probeert je slechts op weg te helpen.

Onafhankelijk offerteadvies

Kom je niet uit de aangeboden offertes of heb je hulp nodig bij het vergelijken? Loop dan even binnen bij het energieloket bij jou in de buurt of neem even contact op. Onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Waar let je op bij een offerte?

Voorbeelden uit de checklists zijn:

  • Gaat om een totaalofferte? Zijn alle eventuele bijkomende werkzaamheden in de offerte opgenomen? Inclusief het opruimen en schoonmaken en afvoer van afval en verpakkingsmateriaal?
  • Bevat het een omschrijving van toe te passen onderdelen, merk/type, materialen en hoeveelheden?

Checklist offerte vergelijken

Samen je offerte doornemen

Je bent er bijna! Je hebt je verdiept in de voor- en nadelen van alle maatregelen om energie te besparen en op te wekken. Je hebt besloten wat je laat doen en een aantal offertes aangevraagd. Nu wil je met een kenner even goed naar de offertes kijken om een goede keuze te kunnen maken.

Neem contact op met het energieloket!
energieadviseur energieloket