Subsidies en Leningen

Subsidiecheck

Ga jij aan de slag met isolatie, een warmtepomp of een zonneboiler? Dan kun je misschien subsidie krijgen. Doe de tool en kom erachter voor hoeveel subsidie je in aanmerking komt!

Doe de check

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Per 1 januari 2021 kun je via de ISDE subsidie krijgen voor isolatie, warmtepomp, zonneboiler en een aansluiting op het warmtenet.

Meer informatie

Isolatie subsidie: Nationaal Isolatie Programma (NIP)

Extra subsidie voor het isoleren van je woning. Dit geldt ook voor Doe het Zelf-werkzaamheden.

Meer informatie

Financieringen in jouw gemeente

Naast de landelijke subsidies zoals de ISDE zijn er vaak per gemeente nog een of meerdere regelingen. Bekijk hier welke subsidies en financieringsmogelijkheden er specifiek zijn voor inwoners van jouw gemeente.

Bekijk de financieringen voor mijn gemeente

Energiebespaar-lening

De landelijke energiebespaarlening is een aantrekkelijke financiering voor mensen die hun huis duurzaam willen verbouwen. Of voor investeringen in zonnepanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, de zonneboiler, vloer- of bodemisolatie, duurzame verwarming en veel meer.

Meer informatie

Extra hypotheek voor energiebesparende voorzieningen

Een groene of duurzame hypotheek is een hypotheek waar je extra financiële ruimte krijgt om energiebesparende maatregelen te kunnen toepassen. Vraag je hypotheekadviseur naar deze regeling.

Meer informatie

Subsidie regenton, waterberging, sedumdak, etc.

Waterschap Rivierenland geeft subsidie voor de maatregelen die je treft tegen extreme weersituaties. Bijvoorbeeld een sedum dak. Dit werkt verkoelend in de zomer. Zo zijn er meer maatregelen die hiervoor in aanmerking komen.

Meer informatie

Subsidie overzicht

Met het subsidie overzicht zie je handig alle soorten financieringen (subsidies en leningen)) die zowel landelijk als binnen jouw gemeente gelden.

Bekijk het overzicht

Subsidie woonmonumenten (particulier en VvE)

Woon jij in een rijksmonument met een woonfunctie? Dan kun je elk jaar van 1 maart t/m 30 april een aanvraag indienen voor instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten.

Meer info

VvE ISDE: subsidie duurzame energie

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers is bedoeld voor het verduurzamen van gebouwen en installaties van bedrijven, verenigingen, VvE’s en instellingen met een KvK-nummer.

Meer info

VvE subsidie woningisolatie

Het Rijk heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor VvE’s die hun gebouw willen verduurzamen. Als je minimaal 2 isolerende maatregelen uitvoert, kom je in aanmerking voor deze subsidie.

Meer info

VvE energiebespaarlening

Er is vaak een flinke besparing op de energielasten te behalen voor VvE-complexen. Maar dat vraagt om investeringen waar niet elke VvE direct een spaarpotje voor heeft. Dan is de ‘energiebespaarlening voor VvE’s’ aantrekkelijk!

Meer info