Dakisolatie: buitenkant

Hoogste isolatiewaarde, meeste comfort.

Als je je dak laat isoleren vanaf de buitenkant spreek je van een warm dak. De isolatie is dan als het ware een dikke jas om je huis heen. Nieuwbouwhuizen hebben deze isolatie vaak al. Dakisolatie vanaf de buitenkant levert een hogere isolatiewaarde op en is nodig om je huis energieneutraal te maken. 

Er zijn eigenlijk 2 verschillende manieren om je schuine dak te isoleren vanaf de buitenkant. Je kunt de dakpannen eraf halen, het isolatiemateriaal erop leggen en de dakpannen weer terugleggen. Of je kunt isolatie onder de dakpannen spuiten of blazen.

Optie 1: Dakpannen eraf, isolatiemateriaal erop

Het is een enorme klus om alle dakpannen eraf te halen, maar het is wel de beste vorm van dakisolatie. Een goed moment om dit aan te pakken is tijden een renovatie van je dak. Dan moeten de dakpannen er toch af. Het is niet een klus om zelf op te pakken, omdat het huis hoger wordt moet ook de aansluiting met de dakgoot worden aangepast.

Optie 2: Isolatiemateriaal onder de dakpannen blazen of spuiten

Dit klinkt als de makkelijke optie en dat is het ook. Echter het resultaat is matig vergeleken met de eerste optie. Een na-isolatie bedrijf kan de volgende materialen onder de dakpannen spuiten of blazen:

  • PUR-schuim
  • Vlokken van glaswol
  • Vlokken van steenwol
  • EPS thermoparels (piepschuim)

 

Isoleren van de binnenkant

Is isoleren van de buitenkant van je schuine dak geen optie voor je? Kies dan voor isolatie aan de binnenkant of zoldervloer. Heb je een plat dak? Dat is weer een heel ander verhaal.

Twijfel je welke dakisolatie geschikt is voor jouw woning? Vul dan de online tool in!

Hoe kan ik mijn dak het beste isoleren?