Gegevens achterlaten, waarom moet dat?

Soms vragen we jouw emailadres en/of je persoonsgegevens (naam, adres, woonplaats) terwijl het niet noodzakelijk is om je goed te kunnen helpen. Waarom doen we dat dan soms tóch? We leggen het uit. 

De acht gemeenten (Maasdriel, Zaltbommel, Buren, Culemborg, West Betuwe, West Maas en Waal, Tiel en Neder-Betuwe) van de regio Rivierenland zijn de opdrachtgevers van Energieloket Rivierenland. Hier kunnen alle woningeigenaren terecht voor onafhankelijke en gratis informatie over het energiezuinig maken van hun woning. De overheid heeft als doel gesteld om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Commerciële partijen zullen al het werk uitvoeren. Energieloket Rivierenland helpt de woningeigenaar hiermee. Door laagdrempelig, kosteloos en onafhankelijk te informeren over dat wat het beste bij de persoonlijke situatie past. Om deze dienst gratis en onafhankelijk aan woningeigenaren aan te kunnen bieden, is geld nodig. Dit wordt beschikbaar gesteld in de vorm van subsidie door het Rijk, de provincie Gelderland en de acht gemeenten van onze regio.

Bereiken we genoeg woningeigenaren?

De subsidieverstrekkers (het Rijk, de provincie Gelderland en de acht gemeenten van onze regio) beoordelen of het geld op de juiste manier besteed wordt en wat de effectiviteit van de activiteiten van Energieloket Rivierenland is. Hiervoor maakt Energieloket Rivierenland jaarlijks een rapportage. Ook wordt deze rapportage als input gebruikt voor het verfijnen van het beleid voor een klimaatneutrale samenleving. Daarom is het belangrijk dat wij het volgende kunnen aantonen:

  • Hoeveel woningeigenaren hebben we bereikt en maken gebruik van de diensten van het energieloket?
  • Wat is de status van het verduurzamen van onze regio: hoeveel woningeigenaren zijn daadwerkelijk aan de slag gegaan om hun woning te verduurzamen?
  • Wat is de totale CO2 vermindering die er is bereikt?
Beperkt aantal gegevens wordt verstrekt aan de overheid

Alleen de gegevens ‘adres’ en ‘woonplaats’ verstrekken we aan het Rijk, de provincie Gelderland en de acht gemeenten in de regio. De naam en het emailadres gebruiken wij zelf om contact met jou te houden en je op passende wijze te helpen.

Jouw gegevens worden nooit aan derde partijen verstrekt, tenzij dat vermeld staat en je daar toestemming voor hebt gegeven. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Wanneer je met behulp van het formulier contact opneemt met een bedrijf die op de website van het energieloket vermeld staat (de gegevens worden dan doorgegeven aan de uitvoerende partij, zodat zij contact met jou kunnen opnemen voor een offerte).
  • Deelname aan activiteiten op jouw verzoek waarvoor je materialen krijgt toegestuurd (bijvoorbeeld een cadeautje of artikelen die je hebt besteld met de door ons verstrekte kortingscode. De bedrijven die deze artikelen versturen, krijgen jouw adres dan voor verzending van deze artikelen).

We handelen volgens de richtlijnen van de AVG. Zie meer informatie hier.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, neem vooral contact met ons op!