Stand-by-killer

Voorkom sluipverbruik

Sluipverbruik is de energie die je verbruikt terwijl je denkt dat je apparaat niet aan staat. Een lamp zonder schakelaar in het stopcontact, een televisie op stand-by of een telefoonoplader in een stekkerdoos. Zonde van het geld en energie!

Er is een aantal manieren op het sluipverbruik tegen te gaan:

  • Koop alleen apparaten met een aan/uit-schakelaar
  • Gebruik alleen een stekkerdoos met een aan/uit-schakelaar
  • Maak gebruik van een stand-by killer

Stand-by killer

Een stand-by killer is een apparaat dat zorgt dat bijvoorbeeld je televisie niet op stand-by blijft staan, maar na een aantal minuten volledig uitschakelt. Wil je daarna de televisie weer aanzetten? Geen probleem? De stand-by killer zet je televisie weer op stand-by zodra je de afstandsbediening gebruikt.

Brandveiligheid

Bespaar niet alleen geld en energie, maar zorg ook voor een veilige woonomgeving. Soms branden opladers van bijvoorbeeld telefoons of televisies (vaak oudere) die op stand-by staan. Een stand-by killer voorkomt brand als gevolg van de stand-by modus.

Voorbeeld van een stand-by killer.

Gratis advies van een energiecoach

Je hebt de tekst gelezen en je bent enthousiast geworden over het grote effect van kleine maatregelen. Wij kunnen voorstellen dat  je daar nog een aantal vragen over hebt. Energieloket Rivierenland werkt met enthousiaste, vrijwillige energiecoaches die jou daar graag verder mee helpen.

Ik wil contact met een energiecoach!
Keukentafelgesprek met energiecoach