Hoe kies ik een bedrijf voor het plaatsen van zonnepanelen?

Dit artikel is gepubliceerd op 6-11-2023 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Dat hangt van jouw voorkeuren af. Je kan kiezen voor een regionale installateur, een prijsvechter, een bedrijf dat goede garanties geeft of waarvan je referenties kent. Het is aan te bevelen om een erkende installateur te kiezen met de keurmerken voor zonne-energie. Deze kan je vinden op:
de website van Centraal Register Techniek
de website De echte installateur

Het is goed om bij twee of drie bedrijven een offerte op te vragen. Op de hierboven genoemde websites kun je ook gecertificeerde installateurs vinden die in of rond onze regio gevestigd zijn. Kijk voorafgaand aan het offerteverzoek wat je wilt en stel elk bedrijf dezelfde vraag. Je kan dan de offertes beter vergelijken. Via onze website kan je een stappenplan voor zonnepanelen opvragen. Daarin zit ook een link om een checklist offerte zonnepanelen op te vragen met daarin tips en aandachtspunten voor het aanvragen van offertes.

Soms zijn er collectieve inkoopacties door landelijke of regionale organisaties. Die organisatie voert het werk van offertes vergelijken dan voor je uit.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op