Ik wil zonnepanelen en een zonneboiler, waar begin ik?

Zonnepanelen zijn altijd een goed idee. Als de zonnepanelen niet meer stroom produceren dan je gebruikt, verdienen ze zicht met de huidige salderingsregeling binnen 7 jaar terug. Met het afbouwen van de salderingsregeling zal de terugverdientijd wat langer kunnen worden.
Een zonneboiler heeft met name zin als er ten minste drie mensen in een huis wonen. Dat betekent dat een gezin de zonneboiler plaatst als de kinderen jong zijn, zodat deze zich heeft terugverdiend alvorens de kinderen het huis verlaten.
Daarnaast heb je ook PVT-panelen. Dat zijn zonnepanelen en een zonneboiler in één en produceren dus stroom en warm water. PVT-panelen zijn iets duurder dan een combinatie van losse zonnepanelen en een zonneboiler. De totale energiewinst per m2 is hoger met een PVT-paneel. Je haalt dus meer energie uit het beschikbare dakoppervlak. Kijk eerst hoe groot je PVT-paneel moet zijn en kijk vervolgens of je daarnaast voor extra stroomproductie nog panelen bijplaatst.    

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op