Subsidie duurzaam verwarmen (ISDE)

Subsidie voor zonneboilers en warmtepompen

Wil je je gasverbruik minderen of zelfs helemaal overgaan op een andere manier van verwarmen? Dat kun je doen door middel van een warmtepomp of zonneboiler. Na installatie hiervan kun je aanspraak doen op de ISDE-subsidie en kun je een deel van de aanschafkosten terugkrijgen. De omvang van dit bedrag hangt af van de soort installatie die je kiest en de energieprestatie. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je dus eerst de installatiemaatregel toepassen in je woning. 

Subsidie voor een warmtepomp

Het is mogelijk om tussen de €500,- en de €2500,- subsidie te krijgen voor je warmtepomp. Als je in aanmerking wilt komen voor de subsidie moet je warmtepomp voorkomen in de lijst van goedgekeurde warmtepompen van het RVO. Hieronder lees je de belangrijkste voorwaarden:

• De warmtepomp moet deel uitmaken van een verwarmingstoestel
• Laat de warmtepomp installeren door een deskundig installateur
• De soort warmtepomp betreft een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp. Lucht-luchtwarmtepompen komen niet in aanmerking.
• Het ruimteverwarmingstoestel mag maximaal een vermogen hebben van 70 kW.
• Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket, een productkaart en technische documentatie

Subsidie voor een zonneboiler

Met een zonneboiler kun je met behulp van een zonnecollector warmte onttrekken aan zonlicht en dit gebruiken voor verwarming en warm tapwater. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat, de energieprestatie en de jaaropbrengst. Het gaat om een bedrag van ongeveer €500,- per apparaat. De belangrijkste voorwaarden voor een zonneboiler zijn:
• De collectoren hebben een maximale apparatuuroppervlakte van 200m2
• De zonneboiler is voorzien van een etiket, een productkaart en technische documentatie
• De zonneboiler is bestemd om tapwater de verwarmen of het verwarmen van een ruimte in combinatie met het warmen van tapwater
• Laat de zonneboiler installeren door een deskundig installateur.
Isolatiesubsidie
Om jouw woning geschikt te maken voor nieuwe manier van verwarmen is ook een goede isolatiewaarde nodig. Anders gaat er alsnog energie verloren en dat is zonde! Voor isolerende maatregelen kun je gebruik maken van de SEEH-regeling, een subsidie.

Doe nu online de subsidiecheck

Benieuwd of jouw energiebesparende plannen in aanmerking komen voor subsidie? Doe nu de online en gratis subsidiecheck en wees voorbereid!

Stel je vraag

Hulp nodig bij de subsidie-aanvraag?

Bij het Energieloket hebben we inmiddels veel ervaring met het aanvragen van subsidies. Wil je niet voor verrassingen komen te staan en vind je het fijn als er iemand met je meedenkt en -kijkt. Neem vrijblijvend contact met op met het Energieloket Rivierenland!

Ik wil contact met het Energieloket Rivierenland!