Ik heb geen kruipruimte, hoe kan ik dan mijn vloer isoleren?

Dit artikel is gepubliceerd op 19-7-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Een vloer kan van bovenaf geïsoleerd worden. Dit is altijd een ingrijpende klus. Er zijn drie opties:
– De vloer wordt aangepast zodat de vloer met isolatie op oude niveau komt. Hierbij kan je elke gewenste isolatiewaarde bereiken.
– De isolatie komt bovenop de bestaande vloer. In dit geval wordt de binnenruimte wat lager en moeten de deuren aangepast worden en radiatoren hoger gehangen worden. Als je 4 cm PIR isolatie kwijt kan, is de isolatiewaarde (Rd) in de orde van 1,8 m2.K/W.
– Je kan een hele dunne isolatielaag met warmtereflectie onder de vloerbedekking (laminaat o.i.d.) aanleggen waardoor het onder de deur blijft passen. De isolatiewaarde is slechts 0,2, maar door de reflectie heeft het nog een redelijk effect.

In alle situaties moet de hele begane-grondvloer vrij gemaakt worden en na de isolatie van een nieuwe vloerbedekking worden voorzien.

Overigens wil het ontbreken van een kruipluik niet betekenen dat er geen kruipruimte is. Als er een kruipruimte zonder kruipluik is, kan er veelal toch in de kruipruimte geïsoleerd worden, zie bij de vraag ‘Ik heb wel een kruipruimte maar geen kruipluik. Hoe kan ik de vloer isoleren?’.

Kijk op deze pagina met links naar isolatiebedrijven die je kunnen helpen met vloerisolatie.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op