Extra subsidie woningisolatie

Ben je woningeigenaar en heb je vanaf 15 augustus 2019 minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. 

Deze regeling bestaat al vanaf 15 augustus: als je twee isolerende maatregelen hebt uitgevoerd, krijg je met de SEEH-subsidie ongeveer 10% tot 20% subsidie.  Nu is  de SEEH-subsidie sinds 2 september uitgebreid: Laat je je woning isoleren tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020, dan worden deze kosten tot ongeveer 30% gesubsidieerd. Een extra motivatie om nu aan de slag te gaan.

Heb je één maatregel voor 1 juni laten doen en één na 1 juni, dan krijg je voor de maatregel na 1 juni deze extra subsidie en voor de maatregel voor 1 juni het gewone subsidiebedrag.

De SEEH-subsidie geldt alleen als de beide maatregelen voor 31 december 2020 zijn uitgevoerd en betaald. De tijdelijke extra subsidie geldt als minimaal één daarvan uitgevoerd en betaald is na 1 juni 2020 en voor 31 december 2020.

Hoe vaak kom ik in aanmerking voor de SEEH-subsidie?

Per 1 september 2020 is het mogelijk om meer dan één keer een SEEH-aanvraag in te dienen voor je woning. Je komt hiervoor in aanmerking als je minimaal twee andere isolatiemaatregelen laat uitvoeren dan de maatregelen waarvoor je bij een eerdere aanvraag subsidie ontving. Het gaat om isolatie van spouw, dak, gevel, vloer of glas. Lees hier meer over de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis.

Krijg ik subsidie voor het isoleren van mijn woning?

Verstandig is, om voor de werkzaamheden van start gaan, te controleren of je recht hebt op subsidie. Maak gebruik van de rekentool van het RVO zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ben je aangesloten bij een VvE? Ook dan is het mogelijk om SEEH (voor Vve’s) aan te vragen. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met het energieloket in jouw gemeente.

Neem contact op met het energieloket in jouw gemeente!