Ik wil mijn muur isoleren met een hoge isolatiewaarde. Hoe doe ik dat?

Eigenlijk kan dat alleen aan de buitenkant. Spouwmuurisolatie brengt de isolatiewaarde van ca. 0,4 naar 1,7. Dat is dus een matig isolatieniveau. Isolatie aan de binnenkant laat enkele koudebruggen (binnenmuren en vloeren die aan de gevel vast zitten of in de gevel doorlopen) ongeïsoleerd. Bij zware isolatie gaan de koudebruggen een relatief grotere invloed krijgen. Bij het aanbrengen van isolatie aan de buitenkant kan je een dikker isolatiepakket toepassen en pak je meteen de koudebruggen in.
Tegen de gevel worden isolatieplaten aangebracht. Deze worden afgewerkt met stucwerk, steenstrips, hout of kunststof platen. Let op aansluitingen op kozijnen en dakrand. Het huis wordt door de isolatie iets groter. Controleer of het in het bestemmingsplan past. Er is een omgevingsvergunning nodig. Neem contact op met de gemeente (Tiel) of de omgevingsdienst (andere gemeenten).
Let op ventilatie van de woning en kijk ook naar de andere constructiedelen (vloer, dak, glas) zodat de isolatie van de constructies evenwichtig is.
Neem contact op met een isolatiebedrijf om te kijken wat er mogelijk is en wat de kosten worden.    

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op