Ik wil balansventilatie in een deel van de woning met warmterugwinning en sensors voor CO2 en luchtvochtigheid die meer ventileren als het nodig is. Geven jullie hier ook adviezen over?

Dit artikel is gepubliceerd op 10-11-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Op hoofdlijnen kunnen we je verder helpen. Er zijn installaties voor en dat noemen we decentrale ventilatie. Diverse typen decentrale ventilatie-units zijn uitgerust met warmteterugwinning. Je hebt units die alleen ventileren, maar ook units die zijn gecombineerd met een radiator. Veel van deze systemen hebben vraagsturing. Zo reageren ze als er teveel CO2 of vocht in de kamer is. Vooral voor ruimten die je regelmatig gebruikt, is dit een verstandige keuze. Je hebt dan altijd frisse lucht die comfortabel voorverwarmd binnenkomt en waarbij de verwarming minder hard hoeft te werken. Dit bespaart dus energie. Je kan het energieloket bezoeken of bellen/mailen met vragen hierover.

Zie ook onze pagina over ventileren.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op