Hoe komt het dat er zulke grote prijsverschillen voor spouwmuurisolatie zijn?

Dit artikel is gepubliceerd op 14-7-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Dat zien wij ook, daarom is het advies om meerdere (bijv. 3) offertes op te vragen. Isolatiebedrijven kan je vinden op onze website.

Belangrijke oorzaken van prijsverschillen zijn:
- Het toegepaste isolatiemateriaal, omdat het ene materiaal duurder is dan het andere, maar ook omdat voor het ene materiaal meer gaten in de muur geboord moeten worden dan voor het andere materiaal.
- De spouwbreedte, die kan variëren tussen 3 en soms wel 8 cm. Als er veel meer isolatiemateriaal in gaat, zijn de kosten hoger.
- De complexiteit van de isolatieklus, moet er een hoogwerker komen, kunnen ze overal goed bij, zitten er veel hoeken in de gevel. Dit zijn zaken die invloed kunnen hebben op de kosten.
- Doe je de isolatie samen met de buren of met één of meer andere mensen in de buurt. De voorrijkosten van het isolatiebedrijf zijn voor een tussenwoning vaak een substantiële post. Als je deze kan spreiden over meerdere woningen, scheelt dat.
- Combineer je de opdracht voor spouwmuurisolatie met een andere maatregel bijv. vloerisolatie.
- En natuurlijk rekent het ene bedrijf wat scherper dan het andere bedrijf.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op