Hoe kan ik zien of ik een kruipruimte heb?

Dit artikel is gepubliceerd op 19-7-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Meestal zie je dat aan het kruipluik. Maar als je geen kruipluik hebt, wil dat niet zeggen dat er ook geen kruipruimte onder de woning zit. Je kan kijken of je bouwtekeningen kan vinden, maar daarnaast is er nog een andere manier om het te controleren. Als je een kruipruimte hebt, hoort deze geventileerd te worden. Dit is te zien aan kleine ventilatieroosters onder in de gevel. Meestal zijn het per kant twee zwarte of steenkleurige roosters ter grootte van een halve baksteen. Als je dit soort roostertjes onder in de gevel ziet zitten, moet er ook een kruipruimte zijn. Overigens kunnen de roosters verstopt zitten achter planten of verdwenen zijn bij het ophogen van de grond. Maak ze dan weer goed vrij, want kruipruimte ventilatie is belangrijk.

Als je geen kruipluik hebt, maar wel een kruipruimte, kan je toch onder de vloer isoleren, zie bij de vraag 'Ik heb wel een kruipruimte maar geen kruipluik. Hoe kan ik de vloer isoleren?'.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op