Als jouw gemeente de NIP-subsidie aanbiedt, krijg je ook subsidie als je de isolatieklus zelf uitvoert. Het gaat om maatregelen die zijn uitgevoerd tussen 1 januari 2023 en 31 december 2026.

Kom je in aanmerking voor de NIP-subsidie? Dit kun je ook ontvangen als je zelf je binnendak, glas of zolder/vlieringvloer wilt aanpakken. Je kunt dan de subsidie gebruiken voor de materialen. Kijk hier of jouw gemeente de NIP-subsidie aanbiedt. 

Hiervoor kun je de Doe het Zelf subsidie gebruiken:

  • het isoleren van binnenzijde dak
  • zolder- of vlieringvloer
  • bodem/vloerisolatie
  • glasisolatie
  • spouwmuur
  • dakisolatie binnenzijde
  • dakisolatie buitenzijde
  • gevelisolatie binnen/buiten
  • kozijnpaneel- of deurisolatie in de bestaande thermische schil

Ook als je de klus zelf uitvoert, moeten de uitgevoerde maatregelen voldoen aan de voorwaarden van de ISDE-subsidie. Hier kun je alle voorwaarden lezen. 

Voordat je de subsidie aanvraagt via het energieloket, vul je eerst jouw Persoonlijke Woningdossier in.

* Heb je geen geregistreerd label? Dan kun je wel in aanmerking komen voor deze subsidie als je aan kunt tonen dat je twee slecht geïsoleerde bouwdelen hebt. Lees meer.

Extra mogelijkheid: vraag een klushulp aan

Je kunt van je subsidiebedrag een klushulp aanvragen bij Energieloket Rivierenland die je één dagdeel op weg komt helpen met het isoleren van je binnendak. Dit kost je € 250,- van jouw subsidiebedrag.

Bekijk áltijd de voorwaarden voor je subsidie aanvraagt

Het is belangrijk dat je de voorwaarden hebt gelezen voordat je de subsidie aanvraagt. Ook na het aanvragen moet je voldoen aan bepaalde eisen. Lees daarom altijd de voorwaarden goed door. Lees hier de voorwaarden.

Als je nog vragen hierover hebt, neem dan vooral contact met ons op! Bel 0345 – 50 40 12. We helpen je graag verder.

Hieronder zie je een filmpje over het zelf isoleren van je dak met glaswol, steenwol of een biobased alternatief zoals vlas. 

Hieronder zie je een filmpje over het zelf isoleren van je dak met schuimplaten

Stap 1: Vul altijd eerst je Woningdossier in

Voordat je subsidie aanvraagt, moet je eerst je Woningdossier invullen. Dit is een online, persoonlijk Woningdossier. Het geeft je snel en gemakkelijk inzicht in de maatregelen die jij zou kunnen uitvoeren. Bovendien krijg je zo een globaal idee wat ze je kosten en wat ze je opleveren. Zonder invullen van het Woningdossier, komt je niet in aanmerking voor de NIP-subsidie.

Als je je dak gaat isoleren, ben je in een gemiddelde hoekwoning ongeveer € 1.700 kwijt aan materialen. Een heel groot gedeelte hiervan kun je terugkrijgen als je meedoet met de NIP-subsidie!

Met goede dakisolatie bespaar je zo’n 420 m3 gas per jaar: dat komt neer op zo’n € 600 per jaar bij een gasprijs van € 1,45.

Kijk voor meer informatie over hoe je te werk gaat als je je dak zelf wilt isoleren:  Zelf je huis isoleren | Verbeterjehuis

Meer subsdiemogelijkheden!

Meer subsdiemogelijkheden!

Kijk naar meer subsidie- en financieringsmogelijkheden

Isolatie: meer comfort en minder energiekosten

Isolatie: meer comfort en minder energiekosten

Isolatie is vaak de eerste stap voor jouw verduurzamingsplan. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn.