Aandachtspunten voor aanvragen NIP-subsidie.

Hieronder vind je nog een lijstje met aandachtspunten. Maar lees ook altijd de voorwaarden goed door.

Extra aandachtspunten voor het aanvragen van de NIP-subsidie.

 

Zorg ervoor dat je je persoonlijke Woningdossier hebt aangemaakt, waarin je de volledige vragenlijst hebt beantwoord.

Bel daarna met het energieloket. Zij kijken met je mee of je recht zou kunnen hebben op de subsidie en wat de vervolgstappen zijn. Hen kun je ook alles vragen over deze subsidie.

Je kunt de subsidie nu ook alvast reserveren en de maatregelen later uitvoeren.

Let wel op: de subsidie wordt pas uitbetaald als je de maatregelen hebt genomen. Het is dus belangrijk dat je vooraf checkt dat de uitgevoerde maatregel voldoet aan de voorwaarden van de subsidie. Deze voorwaarden komen overeen met de voorwaarden voor isolatiemaatregelen die de ISDE-subsidie hanteert. Deze voorwaarden gelden ook voor de NIP-subsidie als je de maatregelen zelf uitvoert (Doe Het Zelf). Ook hier kunnen de mensen van het energieloket met je meekijken.

Bewijs: een paar punten uitgelicht

Factuur  Zorg ervoor dat op de factuur indien van toepassing altijd de correcte meldcode en het geïsoleerd aantal m2 vermeld staat, anders wordt jouw aanvraag afgewezen. Als de factuur verder geen duidelijke omschrijving bevat van de gebruikte materialen en werkzaamheden, stuur dan altijd de bijbehorende offerte mee.

Foto’s Zorg ervoor dat van zowel de situatie voor als na de maatregel er tenminste één foto is waarop uw huis duidelijk in beeld is, bij voorkeur vanaf de straatzijde: wij moeten controleren of de maatregelen zijn uitgevoerd op het adres waarvoor de subsidie is verstrekt.

Uploaden van de bewijslast Zorg ervoor dat de bestandextensie van de documenten die u toevoegt via het bewijslastformulier kleine letters heeft: een document met .PFD kunt u dus niet toevoegen, een document met .pdf wel.

Invullen van het bewijsformulier Bij het invullen van de velden van de Rc of Ug waarde of de bedragen, moeten altijd getallen of bedragen met 2 cijfers achter de komma gebruikt worden en in plaats van een komma gebruikt u een punt (‘.’), anders blijft het vakje rood kleuren en kunt u niet verder. Bv 0,6 moet ingevuld worden als 0.60.

Geen onnodige maatregelen  Kijk wat jouw maximale subsidiebedrag is. Voer niet onnodig bewijsmateriaal op van allerlei andere maatregelen die het bedrag zullen overschrijden: hierdoor duurt de bewijsprocedure langer en is er een hogere kans op afwijzing van jouw aanvraag.

Extra aandacht voor de NBVK-subsidie voor Neder-Betuwe

  • Als je gebruik maakt van zowel de NIP- als de NBVK-subsidie, claim de isolatiemaatregelen in eerste instantie op de NIP-bon. Deze bon heeft een hogere waarde en hierop kunnen alleen isolatiemaatregelen worden geclaimd.
  • Als je voor de NBVK-subsidie foto’s van de zonnepanelen stuurt, zorg er dan voor dat alle zonnepanelen op de foto (‘s) staan.

Terug naar de algemene informatie over de NIP-subsidie

Vragen? Neem gerust contact op met het energieloket.

We helpen je graag verder!

[email protected]

of bel: 0345 – 50 40 12