Jelke zeilt de Atlantische Oceaan over.

In november 2021 start de reis van Jelke, een project van Masterskip Wylde Swan. Hij en een aantal leeftijdsgenoten maken de reis van hun leven. Ze leren zeilen, samenwerken, zelfstandig werken en plannen gedurende de zes weken aan boord. Maar ook leren ze overleven met de elementen die er zijn. En zullen ze de gevolgen van klimaatverandering aan den lijve ondervinden. Jelke houdt ons op de hoogte van zijn reis en leermomenten. Volg Jelke hier!

Onee, een blokkering in de antenne

Wat jammer, geen Sailmail van Jelke deze week. De VSAT is helaas niet online omdat de antenne waarschijnlijk is geblokkeerd. Vandaag gaat engineer Pim de mast in om een inspectie te doen in de bol om te kijken of er iets is waardoor die niet goed kan draaien. Sinds maandag is dit probleem aanwezig. Er is contact over technische ondersteuning met de fabrikant en de leverancier. In het slechtste geval kunnen we tot en met de aankomst op Sint Maarten niet meer mailen met de Wylde Swan. Er is nu contact via de satelliettelefoon.

 

We wachten het af!

 

Live locatie van Jelke

Sailmail #2

Drie weken geen land in zicht

Jelke is op pad en heeft ons zijn tweede Sailmail gestuurd. Lees snel hoe het met hem gaat en hoe ze gebruik maken van elektriciteit en water aan boord.

“Wat nog schaarser is, is zoet water. Het moet van zout, vervuild water naar schoon zoet water gaan. Dat is een heel lang proces. Daarom mogen we maar 4 minuten per week douchen.”

Lees hier sailmail #2

Sailmail #1

Jelke is aan het varen!

De trossen zijn los en Jelke vaart nu! En! We hebben de eerste sailmail ontvangen. Hoe gaat het met hem? Lees meer over orka’s, zeeziek zijn, overgeven en de veiligheid aan boord.

“Hier aan boord ben ik met iedereen bevriend en kan het vooral met de jongens goed vinden.”

Lees hier sailmail #1

Wie is Jelke

Komende zes weken gaan de Jelke volgen tijdens zijn avonturen. Wat gaat hij precies doen en waarom wilde hij zo graag mee op de Masterskip.

“Vanaf mijn 10e zeil ik al met m’n opa. Eerlijk is eerlijk, Jelke is het zeilen met de paplepel ingegoten. Vandaar dat de poster die op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg hing, hem enorm triggerde. “Ik zag die poster en wist het meteen: dáár wil ik aan meedoen.”

Lees het interview met Jelke

Wat is project Masterskip

Masterskip is een uniek programma voor leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo. Het is je eerste wereldreis onder schooltijd. De leerlingen gaan 6 weken leren en ervaren op zee. Masterskip biedt een onvergetelijke levenservaring voor elke leerling die de stap zet om mee te gaan aan boord van de Wylde Swan. Het is een uniek programma voor leerlingen die zich willen verdiepen in bètavakken.

Lees meer over project Masterskip