Wat is isolerende verf?

Je kunt d.m.v isolerende verf voorkomen dat er vocht in iets komt, bijvoorbeeld een muur of meubel. Het woord isolatie heeft hier, bij verf, een net andere betekenis. Als het bedoeld is om warmte tegen te isoleren zal dit geringe resultaten opleveren omdat een verflaag dun is. Isolerende verf is bijvoorbeeld de verf die je in de badkamer of op de schoorsteen gebruikt.

Anderen bekeken ook

Ik voel altijd kou in een bepaalde hoek van de woning, hoe kan dat?

Dan komt dus de confectiewarmte niet in die hoek. Het kan daardoor ook zijn dat de muren in die hoek vochtiger zijn. Daardoor heb je ook meer gevoel van kou. Het is handig om advies te vragen van een verwarmingsspecialist.

Hoe kan ik zien of weten of mijn spouw geïsoleerd is?

Het bouwjaar van de woning geeft al vaak een goede indicatie. Bij twijfel kun je een deskundige inschakelen. Deze kan dan door middel van een endoscoop (kleine camera met flexibele buis) via een gaatje in de gevel in de spouw kijken 

Kan ik de spouw van mijn woning na-isoleren indien mijn spouw al van isolatie is voorzien?

Ja, dat kan. De isolatiewaarde van de gevel zal dan hoger worden. Maar besef wel dat de terugverdientijd van de investering langer zal zijn omdat de daarmee verhoogde isolatiewaarde verhoudingswijs geringer zal zijn dan bij een niet-geïsoleerde spouw.