Wat is isolerende verf?

Dit artikel is gepubliceerd op 13-10-2020 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Je hebt twee soorten:
– Isoleren van vlekken in verfwerk (heeft niets met energie te maken): Het kan zijn dat er door bijvoorbeeld een lekkage kringen in hout zijn ontstaan. Als je dat gaat schilderen, worden de kringen nat en slaan deze door naar het nieuwe schilderwerk. Dit moet dus eerst geïsoleerd worden. De kringen worden dan als het ware gefixeerd, waardoor deze niet meer kunnen doorlopen in het nieuwe verfwerk. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld nicotine of roetvlekken. Soms heb je verf die specifiek bedoeld zijn voor het isoleren van bepaalde soorten vlekken.
– Warmte-isolatie of thermo-isolerende verf: Dit is verf die een warmtereflecterende werking heeft. Daarmee wordt de warmtestraling van binnenuit voor meer dan 30% gereflecteerd. Dit kan 10% op de warmteverliezen door dat constructiedeel schelen. De isolerende werking neemt niet toe als het dikker wordt aangebracht. Je kan het vergelijken met de IR-coating in HR-glas. Het is één van de aspecten die glas beter laten isoleren. Daarnaast reguleert de verf het vochtgehalte wat ook een comfortverhogend effect kan hebben.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op