Voegt het aanbrengen van radiatorfolie wel iets toe als de muren al geïsoleerd zijn?

Dit artikel is gepubliceerd op 23-6-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Ja, bij een geïsoleerde muur is de besparing wel minder dan bij een ongeïsoleerde muur, maar er is nog steeds een besparing. In de situatie zonder radiatorfolie zal de muur achter de radiator elke keer opwarmen als de radiator warm wordt. Daardoor neemt het verlies naar buiten iets toe en dit opwarmen van de muur kost ook energie. De warmte van de opgewarmde muur wordt deels naar de kamer afgestaan op momenten dat er geen warmte nodig is en gaat dus eigenlijk verloren. Als je radiatorfolie toepast worden deze verliesposten kleiner.

Radiatorfolie kan tegen de muur achter de radiator of aan de achterkant tegen de radiator zelf. Als de kamer slechts langzaam op temperatuur komt of als je radiator uit één enkele plaat bestaat, heeft het de voorkeur om de folie tegen de muur te plaatsen. Als de radiatorfolie tegen de muur zit, kan de radiator aan de achterkant nog convectiewarmte afgeven waardoor de ruimte nog iets beter opwarmt.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op