Is (meerlaagse) reflecterende isolatiefolie als dakisolatie een goed alternatief voor isoleren met glas- of steenwol, EPS of PIR?

Dit artikel is gepubliceerd op 11-7-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Ja, dat kan een goed alternatief zijn. Reflecterende folie heeft alleen een hoge isolatiewaarde als het in meerdere lagen wordt toegepast met daartussen stilstaande lucht, de zogenaamde multifoil. Voor dakisolatie zijn er kant-en-klare meerlaagse producten als SuperFoil, Xlaine, Airflex, Isobooster en PIF. Qua isolatiewaarde en prijs zijn ze vergelijkbaar met PIR. Voor een goede werking moet er aan voor- en achterzijde een luchtlaagje aangehouden worden (ca. 2 cm). Het is dampdicht, dus alleen toepasbaar als er geen damprem aan de buitenkant (in bestaande dakconstructie) zit. Naden moeten goed luchtdicht afgewerkt worden. Als er wel een damprem aan de buitenkant zit, is het aan te raden om daar kleine ventilatieopeningen naar buiten toe te maken.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op