Ik woon in een oud huis met een prachtig balkenplafond op de slaapkamers en alles is netjes afgewerkt. Ik wil wel isoleren maar niet van binnenuit. Wat kan ik doen?

Dit artikel is gepubliceerd op 6-7-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Dat hangt af van de situatie:
– Tussen dak en plafond zit een (lage) zolderruimte: je kunt ervoor kiezen om de zoldervloer en/ of het dak te isoleren. Je kan bijvoorbeeld isolatievlokken tussen dak en plafond laten spuiten.
– Plat dak met dakbedekking en ballastlaag (grind of tegels): je kan de ballast tijdelijk verwijderen en watervaste beloopbare isolatie bovenop de bestaande dakbedekking plaatsen. Daarop kan de ballast worden teruggeplaatst. Pas bijvoorkeur tegels toe op plaatsen waar regelmatig gelopen wordt. Als je veel over grind loopt, drukt dit op den duur in de dakisolatie.
– Plat dak waarvan de dakbedekking vervangen dient te worden: je kan de isolatie op het dak monteren en daaroverheen de nieuwe dakbedekking leggen. Let er op dat er rondom een goot wordt aangebracht (rand waar de isolatie dunner is, zodat de dakbedekking langs de rand wat lager ligt). Als er plassen op het dak staan kan je de afwatering verbeteren door isolatieplaten met afschot toe te passen.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op