Ik woon in een monument, welk isolatieglas is dan het beste?

Er zijn diverse soorten glas op de markt. Je kan soms dubbel glas toepassen. HR++ glas moet je alleen gebruiken als de gevels een goede spouwmuur hebben of zijn geïsoleerd. HR++ glas in een ongeïsoleerde massieve muur kan leiden tot condensatie op de muur. Je wordt niet gewaarschuwd voor hoge vochtigheid en de ademing van het huis wordt verstoord. Beter is het dan om minder goed isolerend dubbel glas te gebruiken.
Vaak is dubbel glas echter te zwaar, te dik of vanuit monumentenbeleid niet mogelijk. Er is gelaagd glas met reflectielaag op de markt dat iets minder isoleert dan dubbel glas maar net zo dik (ca.4 mm) is als enkel glas.
Verder zijn er isolerende raamfolie en isolerende gordijnen. Deze vormen van isolatie kunnen ook al heel veel helpen.
Een andere oplossing is een achterzetraam. Dit is een extra raam dat aan de binnenkant tegen het kozijn wordt gemonteerd. De isolatiewaarde van het geheel is ongeveer gelijk aan die van gewoon dubbel glas. Het bestaande kozijn en glas hoeft hiervoor niet aangepast te worden.    

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op