Hoe kan je een hellend dak van buitenaf isoleren?

Dit artikel is gepubliceerd op 5-10-2021 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Er zijn drie systemen voor dakisolatie aan de buitenzijde:
– Isolatie onder de dakpannen spuiten: een deel van de dakpannen wordt verwijderd en er wordt isolatiematieraal onder de dakpannen gespoten. De isolatiewaarde is gering, maar de buitenkant blijft hetzelfde.
– Isolatieplaten onder de dakpannen aanbrengen: alle pannen worden tijdelijk verplaatst en er worden isolatieplaten geplaatst. Sommige platen zijn al van randen (panlatten) voorzien zodat de pannen direct teruggeplaatst kunnen worden. Hierbij zijn hogere isolatiewaarden mogelijk. Het dakvlak gaat omhoog, dus let op aansluitingen op dakkapellen en dakranden. Let ook op de afwatering in de goot. Omdat het uiterlijk verandert is vergunning nodig. Neem contact op met de gemeente (Tiel) of de omgevingsdienst (andere gemeenten).
– Complete dakrenovatie: alle pannen en het dakbeschot worden verwijderd en er worden nieuwe geïsoleerde dakplaten (sandwichpanelen) geplaatst. Hierop zitten of komen panlatten voor de dakpannen. Hierbij zijn ook hoge isolatiewaarden mogelijk terwijl het dakvlak minder omhoog komt. Check of er een vergunning nodig is.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op