Bij spouwmuurisolatie heb je verschillende materialen zoals schuim, vlokken en EPS-parels. Wat is het verschil daartussen?

Steenwol- en glaswol worden bij na-isolatie als vlokken in de spouw gespoten. Doordat de spouw volledig wordt gevuld en het materiaal niet samendrukbaar is, zakt het niet in.
Polystyreen (EPS of piepschuim) wordt in de vorm van parels in de spouw gespoten. De parels zijn voorzien van een bindmiddel waardoor ze in de spouw aan elkaar kleven en een een plaat vormen.
Ook PUR-schuim vormt een plaat in de spouw.
Al deze materialen zijn veel toegepast al na-isolatie materiaal en zijn waterafstotend zodat ze beschermen tegen waterdoorslag. De isolatiewaarde van de verschillende materialen ligt dicht bij elkaar. Voor parels zijn wat kleinere gaten nodig. Wolvlokken weren geluid iets beter. Voor het milieu maakt het niet uit. MilieuCentraal heeft een vergelijking op haar website staan waaruit blijkt dat de milieu-impact nauwelijks verschilt. Dus voor de huiseigenaar zal vaak de prijs het belangrijkste kriterium zijn.    

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op