BLOG: Hoe krijg ik de warmte uit mijn huis? Wij hebben een tip!

De ergste hitte is achter de rug. Gelukkig maar, want voor veel mensen was het behoorlijk afzien. In sommige woningen blijft de warmte akelig hangen. Heb jij dat ook? Doe dan het volgende:

Zodra het buiten koeler is dan binnen kun je gebruik maken van de natuurlijk ‘trek’. Dit houdt in dat je de natuurlijke luchtstroom gaat gebruiken om je huis te koelen.

Zoals je misschien weet gaat warme lucht omhoog. Zorg dat dit weg kan door ‘s avonds of ‘s nachts je hoogste raam open te zetten (bijvoorbeeld je dakraam). Wat belangrijk is bij natuurlijk ‘trek’ is dat je tegelijk een van je laagste ramen van het huis open zet. Zorg dat alle deuren daartussen open staan en voilà, je hebt een natuurlijk luchtstroom gecreëerd in je woning. Het laagste raam zuigt de koude lucht naar binnen en de warme lucht kan via het hoogste raam weer naar buiten. Let er natuurlijk wel op dat je het de inbrekers niet te makkelijk maakt en gebruik bijvoorbeeld een kiepraampje met veiligheidsstang.

Ik wil meer lezen over koelen

Wil je meer lezen over het koelen van je woning. Lees dan: 10 tips om je huis te koelen zonder airconditioning of Warm in huis? Dan moeten we even streng zijn.

Ik wil graag gratis en onafhankelijk advies over koelen en ventileren

Energieloket Rivierenland helpt huiseigenaren door onafhankelijk en persoonlijk advies te geven. We doen dit in nauwe samenwerking met de lokale energiecoöperaties en de gemeenten. We werken ook met betrokken energiecoaches. Dit zijn vrijwilligers die door ons intern zijn opgeleid om huiseigenaren die juiste weg te wijzen als het gaat om energiezuinig wonen. Vraag nu een keukentafelgesprek aan bij jou thuis.