Zonnepanelen? Check of je problemen kunt verwachten met terugleveren

Publicatiedatum: 28 juli 2022

☀️ Twijfel je over zonnepanelen omdat je bang bent dat je niet kunt terugleveren door het overbelaste elektriciteitsnetwerk? De problemen voor particulieren in onze regio zijn op dit moment nog beperkt. Als Energieloket Rivierenland raden we daarom nog steeds zonnepanelen aan. Liander, de netbeheerder uit de regio, heeft een tool ontwikkeld waar je op jouw adres kunt zien of ze problemen verwachten. Goed om in te vullen voor je zonnepanelen neemt.

Controleer of op jouw adres problemen met terugleveren bekend zijn: https://www.liander.nl/problemenmetterugleveren

Wat kun jij doen om overbelasting op het elektriciteitsnetwerk te voorkomen?

Zet overdag je apparaten aan. Gebruik stroom op het moment dat je het het meest opwekt. Deze stroom hoeft dan niet teruggeleverd te worden aan het netwerk. Kortom: draai overdag je was en laadt ’s middags je elektrische auto op.

Wat moet je doen als je niet kunt terugleveren?

Neem eerst contact op met je eigen erkende installateur. Het kan namelijk ook aan je eigen installatie liggen. Als het probleem blijft, neem dan contact op met Liander. Zij komen dan langs om een meting uit te voeren.

Blijf op de hoogte

Meld je, net als 18.000 woningeigenaren in de regio Rivierenland, aan voor de nieuwsbrief van het energieloket en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van energie besparen en opwekken in je gemeente.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!