Zet ook de knop om’-campagne biedt tips om energiezuinig de winter door te komen.

Deze maand zet de overheid wederom in op de campagne: ‘Zet ook de knop om’. Deze campagne zet sterk in op het geven van energiebesparingstips. Ook beoogt de campagne het bewustzijn te verhogen van hoe belangrijk het is om meer energie te besparen. De energieprijzen zijn nog steeds hoog, en hoewel het prijsplafond veel mensen flink helpt de kosten te verlagen, is het voor velen nog steeds belangrijk om de energiekosten te drukken.

Minister Rob Jetten via Rijksoverheid: “Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is er flink bespaard door Nederlanders. Het gasverbruik is met ruim een kwart afgenomen en het elektriciteitsgebruik is zo’n 5% gedaald. Met name op het gebied van elektriciteit ligt de uitdaging om de komende maanden de besparing te verdubbelen. Met deze campagne willen we doorpakken met het besparen van energie en mensen verder helpen energiekosten te verminderen.”

De campagne zal vaker te zien zijn in advertenties op radio en tv, in dagbladen, op websites en op social media. Besparingstips richten zich nu op energie besparen in de wintermaanden, zoals:

  • Thermostaat op maximaal 19 graden overdag en 15 graden in de avond
  • Maximaal 5 minuten douchen
  • Ledverlichting installeren

Begin dit jaar startte de campagne om mensen bewust te maken van de noodzaak energie te besparen door de stijgende energiekosten en energieschaarste als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Een meerderheid van de mensen zegt al energiebesparende maatregelen genomen te hebben of is dit van plan, zowel voor de korte termijn (79%) als voor de lange termijn (60%). Energie besparen vermindert niet alleen de kosten, het reduceert ook de vraag, wat zal helpen om de energiemarkt tot rust te laten komen.

Zet jij ook de knop om? Je bekijkt alle tips op: https://zetookdeknopom.nl/

Wij houden je op de hoogte.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, financieringen en subsidies, activiteiten en nog veel meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan