Wijzigingen subsidies voor energiezuinig wonen per 2021

Het is nog niet helemaal zeker wat er gaat veranderen per 1 januari 2021. De volgende veranderingen zijn nog onder voorbehoud. De verwachting is dat er in de loop van december meer zekerheid komt. Toch willen we jullie graag op de hoogte stellen van de ontwikkelingen rondom deze subsidie.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) eindigt per 1 januari

De SEEH wordt per 1 januari beëindigd. Subsidies m.b.t. woningisolatie zullen dan bij de ISDE worden toegevoegd. Ook was er tijdelijk een verhoging van de SEEH beschikbaar. In plaats van 10% tot 20% subsidie op woningisolatie, kan er tot 31 december 23.59 uur tot 30% subsidie worden aangevraagd. Lees altijd eerst de voorwaarden

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wordt uitgebreid

De ISDE-regeling wordt in 2021 uitgebreid met subsidie voor isolatie en de aansluiting op een warmtenet. De looptijd van de nieuwe ISDE wordt 10 jaar.

Kan ik nog subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen die ik in 2020 heb uitgevoerd?

Ja, je kunt deze ISDE-subsidie ook aanvragen voor energiebesparende maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn in 2020. Tot maximaal 12 maanden na uitvoering en betaling van de eerste of reeds genomen maatregel(en) kun je een subsidieaanvraag voor de ISDE-regeling indienen.

Wat valt er onder de ‘nieuwe’ ISDE?

  • Vloer- en/of bodem-, glas-, dak-, gevel- of spouwmuurisolatie
  • Duurzame warmte installatie (warmtepomp, zonneboiler, warmtenetaansluiting)

Nieuw in de ISDE 2021 is dat je één isolatiemaatregel mag combineren met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Samen vormt dit het minimum van 2 maatregelen. Dit is slechts een van de voorwaarden, lees altijd alle voorwaarden goed door voordat je een besluit maakt. Als de voorwaarden van de nieuwe ISDE regeling bekend zijn, zullen wij je daarvan op de hoogte stellen in de volgende nieuwsbrief.

Wat wordt er vanaf 2021 niet meer gesubsidieerd?

  • Het ‘zeer energiezuinig pakket’
  • De aanvullende maatregelen (energiezuinig ventilatiesysteem, waterzijdig inregelen verwarmingssysteem en energiedisplay)
  • Energieadviesrapport

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de voorwaarden van de nieuwe ISDE-regeling? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen