West Betuwe stelt lening beschikbaar om toekomstbestendig te wonen

West Betuwe heeft samen met provincie Gelderland een financieringsregeling beschikbaar gesteld voor woningeigenaren die hun woning duurzaam willen verbouwen. Naast de gemeentes Neder-Betuwe, Tiel, Zaltbommel en Maasdriel is West Betuwe de vijfde gemeente uit de regio Rivierenland die de ‘Toekomstbestendig Wonen lening’ aanbiedt.

De lening vervangt een aantal oude regelingen. Deze nieuwe regeling kun je gebruiken voor meer maatregelen en is toegankelijk voor meer inwoners. Je kunt tot maximaal €50.000,- lenen.

De gemeente West Betuwe zorgt met deze nieuwe financiering dat meer mensen in staat zijn om energiezuiniger te wonen.

Wat kun je allemaal financieren?

Omdat duurzaamheid het uitgangspunt is van de gemeente, moet ten minste 1 maatregel energiebesparend of energie-opwekkend zijn, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Daarnaast kan de lening gebruikt worden voor andere zaken zoals funderingsherstel, asbestsanering of levensloopbestendigheid. Op de site van de gemeente West Betuwe vind je een lijst met maatregelen die onder deze regeling vallen.

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor deze lening moet je eigenaar zijn van een woning in de gemeente West Betuwe. Het is bij deze lening ook mogelijk om de maatregelen zelf uit te voeren. Het is belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen.

Meer informatie over deze Toekomstbestendig wonen lening, klik hier

Wil je advies over subsidies en leningen om energie te besparen?

Wil je gebruik maken van deze regeling maar wil je eerst een oriënterend gesprek met een energiecoach? Of ben je al wat verder en wil je specifieke technisch advies? Vraag dan een gesprek aan met een energieadviseur.