Verruiming energiebespaarlening

Met de energiebespaarlening kun je geld lenen voor het verduurzamen van je woning. Sinds medio 2023 zijn de voorwaarden voor een renteloze lening nog gunstiger.

Dit bericht is gepubliceerd op 7 juli 2023 en is geschreven met de op die datum bekende informatie.  

De overheid wil eigenaren van koopwoningen stimuleren hun huis te verduurzamen. Maar wat als je wel wil verduurzamen maar hiervoor niet de financiële middelen hebt? Als particulier of vereniging van eigenaren (VvE) kun je dan terecht bij het Warmtefonds. Zij bieden een energiebespaarlening tegen gunstige voorwaarden.

Inkomensgrens verruimd

Sinds juni 2023 zijn de voorwaarden nog gunstiger. Zo is het nu voor huishoudens met een verzamelinkomen tot € 60.000,- mogelijk een renteloze lening af te sluiten. Eerder lag de inkomensgrens hiervoor op maximaal € 45.014,-

Maximale leenbedrag zonder rente verhoogd

Daarnaast is het maximale leenbedrag voor deze lening zonder rente verhoogd van € 5.000,- naar € 10.000,-. Wil je meer lenen dan betaal je voor het bedrag daarboven een lage rente.

Afweging om renteloos te investeren

Voor woningeigenaren met beperkte financiële ruimte biedt het fonds de mogelijkheid om voor de renteloze lening ook de eerste vijf jaar geen aflossing te betalen. Overigens levert de investering in energiebesparende maatregelen vaak al een besparing op je energierekening op die groter is dan het bedrag van de aflossing van de lening.

Wil je meer weten over de energiebespaarlening van het Warmtefonds, op deze pagina vertellen we je er meer over. Ben je aangesloten bij een VvE, bekijk dan deze pagina.