Neem nu deel: zonnedak Hennisdijk, gemeente Buren

Jouw duurzame energie opwekken op het dak van een ander

Is jouw huis, net als vele andere huizen in de gemeente Buren, niet geschikt voor zonnepanelen? Door bijvoorbeeld de monumentale status, een beschermd stadsgezicht of ongunstige ligging. Geen zorgen, want je krijgt nu de mogelijkheid om wél mogelijk om te profiteren van zonnepanelen. Via Zonnedak Hennisdijk kun je jezelf voorzien in je eigen duurzame energie en profiteren van de kostenbesparing op de energierekening. En er is nog een enkele plek beschikbaar voor jou!

Zonnedak Hennisdijk is een initiatief van eCoBuren. Energiecoöperatie eCoBuren is een vereniging van bewoners en ondernemers die zich inzet voor een verantwoorde en duurzame energietransitie van de gemeente Buren.

Postcoderoosregelinglogo eCoBuren

De opbrengsten van het zonnedak worden verrekend via korting op de energiebelasting van de deelnemers, dit heet de postcoderoosregeling.

Wat is project Zonnedak Hennisdijk

Het project bestaat uit twee daken, van voormalige landbouwbedrijven, die door de eigenaren beschikbaar zijn gesteld voor het opwekken van energie met zonnepanelen. Het ene dak ligt op Hennisdijk 7, en staat bekend als Wilgje Buitensport. Het andere dak is van Wim Zondag die onlangs het landbouwbedrijf van zijn vader heeft overgenomen. In totaal is er op beide daken ruimte voor 966 zonnepanelen. eCoBuren start in fase 1 met 544 zonnepanelen. Daarna is er nog ruimte voor 422 extra panelen in fase 2.

Wat hoopt eCoBuren met Zonnedak Hennisdijk te bereiken

eCoBuren hoopt met Zonnedak Hennisdijk zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om samen verantwoordelijkheid te nemen voor de opwekking van duurzame energie in de regio.

Steven Hulst eCoBuren

Steven Hulst | eCoBuren

“Het project moet laten zien dat collectieve zonnedaken een prima, misschien zelfs beter, alternatief zijn voor zonnepanelen op je eigen dak.”

 

 

Zonnepark op het water bij Lingemeer

eCoBuren heeft nog een aantal grote ambities. Samen met grondwinningsbedrijf K3 probeert de coöperatie bij het Lingemeer een zonnepark op water te realiseren en zijn ze constant op zoek naar andere bedrijven waarmee we collectieve zonnedaken kunnen realiseren. Verder hebben ze sinds mei het eerste laadplein voor elektrische auto’s in Buren en willen dit de komende jaren uitbreiden naar meerdere laadpleinen door de hele gemeente.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

Locatie: Hennisdijk Buren (Hennisdijk 7 en Hennisdijk 8)
Naam project: Zonnedak Hennisdijk Buren
Aantal panelen: 544 (uitbreidbaar tot 966)
Organisatie: Energiecoöperatie eCoBuren
Contactgegevens: Steven Hulst – Buitenhuizenpoort 3 – 4116 CA Buren

[email protected] www.ecoburen.nl – 0344 – 846281

Status: Project is in ontwikkeling en zal in september worden afgerond.

Productie vanaf 1 oktober 2020.

Deelname:

Meld je aan voor de eerste fase van het project

Soort: Postcoderoosregeling