Zit er subsidie of korting op isolatie?

Dit artikel is gepubliceerd op 6-7-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Allebei:
– Over de arbeid van isolatiewerkzaamheden wordt het lage BTW tarief geheven (9% i.p.v. 21%). Hierdoor is isolatie goedkoper geworden. Dit verrekent het isolatiebedrijf automatisch in de factuur. Zie de website van de belastingdienst.
– Daarnaast is er nu de regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) die onder meer subsidie voor isolatie biedt. Er zijn twee subsidiebedragen voor isolatie:
= Voor het hoge bedrag kom je alleen in aanmerking als je ten minste twee maatregelen treft. Dit kunnen twee isolerende maatregelen zijn, maar ook isolatie en bijv. een warmtepomp. Deze twee maatregelen moeten binnen één jaar na elkaar zijn uitgevoerd. Voor de subsidie op isolatie zijn eisen aan oppervlakte en isolatiewaarden gesteld. De subsidie is een vast bedrag per m2.
= Als je alleen één isolerende maatregel treft, krijg je sinds april 2022 daarvoor ook subsidie maar dan een lager bedrag per m2.

Zie voor informatie en links onze pagina over Subsidie en Financiering.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op