Ik heb een warmtepomp en vloerverwarming, maar het werd niet goed warm, en inregelen ging lastig. Wat is daar aan te doen?

Dit artikel is gepubliceerd op 17-11-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Als je een volledige (all-electric) warmtepomp wil aanschaffen, is het advies om eerst een warmteverliesberekening te laten maken. Laat op basis daarvan een compleet plan voor het aardgasvrij maken van de woning opstellen. Soms is het voordeliger om eerst extra te isoleren. Door extra te isoleren kan een kleinere warmtepomp volstaan, heb je minder vermogen aan vloerverwarming en (convector)radiatoren nodig en blijft de energierekening ook in de toekomst lager.

Maar het kan ook efficiënter blijken om wel extra convectorradiatoren bij te plaatsen.

Verder is het waterzijdig inregelen van een verwarmingssysteem, zeker als je een warmtepomp hebt, zeer belangrijk. Dit inregelen zorgt ervoor dat het verwarmingswater beter over de vloerverwarming en (convector)radiatoren wordt verdeeld. En het is complexe maatregel die volgens een vaste procedure moet aangepakt worden. Dit kan je het beste aan een specialist overlaten, zeker als je vloerverwarming hebt. Zie ook onze pagina over Cv-optimalisatie.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op