Gemeentelijke subsidies en financieringsmogelijkheden

Welke éxtra subsidies en betalingsregelingen zijn er? 

Naast de landelijke subsidie (ISDE) zijn er vaak per gemeente nog een of meerdere regelingen. Bekijk hier welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn in jouw gemeente.

Gemeente West Maas en Waal

De gemeente West Maas en Waal verstrekt leningen aan woningeigenaren die duurzame maatregelen aan hun bestaande woning willen treffen. Woningeigenaren kunnen maximaal € 25.000 lenen tegen een aantrekkelijk rentetarief.  Ook is er een stimuleringslening voor bewoners die hun huis NOM of gasloos willen maken. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente:  Duurzaamheidslening voor particulieren | West Maas en Waal.

Gemeente Culemborg

De gemeente Culemborg verstrekt duurzaamheidsleningen aan woningeigenaren die duurzame maatregelen aan hun bestaande woning willen treffen. Woningeigenaren kunnen maximaal € 25.000 lenen tegen een aantrekkelijk rentetarief (1,6%). Ook is er een stimuleringslening voor bewoners die hun huis NOM of gasloos willen maken.

Gemeente Neder Betuwe

Ben je woningeigenaar van een woning in de gemeente Neder-Betuwe kan kun je een ‘toekomstbestendig wonen lening’ afsluiten. Hiermee kun je je woning duurzaam aanpassen. Rijd je elektrisch, vraag dan via Allego een gratis oplaadpaal aan.

Gemeente Tiel

Als eigenaar én bewoner van een huis of appartement in de gemeente Tiel kun je een toekomstbestendig wonen lening aanvragen voor een aantal energiebesparende maatregelen in en aan je woning. Denk aan isolatie, dubbelglas en zonnepanelen. De duurzaamheidslening bedraagt minimaal €2.500 een maximaal €50.000. De rente is lager dan bij een gewone lening.

Gemeente West Betuwe 

West Betuwe heeft samen met provincie Gelderland ‘toekomstbestendig Wonen lening’ beschikbaar gesteld voor woningeigenaren die hun woning duurzaam willen verbouwen. Je kunt tot maximaal €50.000,- lenen. Omdat duurzaamheid het uitgangspunt is van de gemeente, moet ten minste 1 maatregel energiebesparend of energie-opwekkend zijn, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Daarnaast kan de lening gebruikt worden voor andere zaken zoals funderingsherstel, asbestsanering of levensloopbestendigheid.

Op de site van de gemeente West Betuwe vind je een lijst met maatregelen die onder deze regeling vallen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet je eigenaar zijn van een woning in de gemeente West Betuwe. Het is bij deze lening ook mogelijk om de maatregelen zelf uit te voeren. Het is belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen.

Gemeente Zaltbommel

Heb je een eigen koopwoning in de gemeente Zaltbommel? Dan kun je tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om je woning toekomstbestendig te maken. Je kunt hiermee bijvoorbeeld je woning isoleren, de badkamer op de begane grond plaatsen of asbest verwijderen. Provincie Gelderland en de gemeente Zaltbommel willen zo positief bijdragen aan het verduurzamen, het levensloopbestendig maken van woningen en het verwijderen van asbest.

Lees meer over duurzame energie in de gemeente Zaltbommel

Gemeente Maasdriel

Woon je in de gemeente Maasdriel en ben je woningeigenaar? Wil je investeren in het verduurzamen van je woning? Vraag de ‘toekomstbestendig wonen lening’ aan via de gemeente. Leen tot € 50.000 euro.

Stel je vraag

Ik wil advies over gemeentelijke regelingen

Heb je verder nog vragen over de gemeentelijke regelingen? Wij kunnen je helpen om goed voorbereid een aanvraag te doen. Dit kunnen wij op verschillende manieren doen. Kom langs tijdens ons inloopspreekuur, vraag een telefonische adviesgesprek aan of nodig een energiecoach uit om bij jou thuis een gesprek over energiebesparing te voeren.

Ik wil contact met Energieloket Rivierenland!