BLOG: Zonnepanelen. Zou dat wat voor ons zijn?

Zonnepanelen. Het is groen en hip! Heb jij een eigen woning en ben je benieuwd of zonnepanelen ook wat voor jou zijn? 

Wat is een zonnepaneel

Zonnepanelen maken elektriciteit op je dak. Gratis, door de zon. Om deze stroom te kunnen gebruiken is ook een omvormer nodig, die maakt er namelijk wisselstroom van. De panelen hebben niet per se direct zonlicht nodig, dus ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit.

Wat kost een zonnepaneel?

Een set van 10 zonnepanelen kost inclusief installatie en BTW ongeveer €4.700,- (prijs maart 2019). Daarvan krijg je 21%  (BTW) terug van de belasting en mag je gebruik maken van een tijdelijke regeling. Er zit er verder geen subsidie op zonnepanelen.

Hoeveel winst maak ik met zonnepanelen?

De winst die je maakt met zonnepanelen is de besparing op je energierekening en is te vergelijken met een spaarrente van 4%, dat is vast een stuk meer dan bij je eigen bank!

Wat is de terugverdientijd?

Als je de opbrengsten en kosten naast elkaar legt, kun je precies berekenen na hoeveel jaar je de kosten eruit hebt gehaald? Koop je nu (anno 2020) zonnepanelen, dan is de terugverdientijd ongeveer 7 jaar. Kortom, een duurzame én slimme investering.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Wil je precies weten wat je op jouw dak kunt leggen en hoeveel dat kost en opbrengt? Met de zonnepanelen check kun je binnen 2 minuten gratis en online zien of jouw specifieke woning geschikt is voor het installeren van zonnepanelen. Dit wordt dakpotentie genoemd. Vul je adres in en zie precies hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, wat de kosten zijn en hoeveel het je gaat opleveren.

Door wie moet ik het laten installeren?

Er zitten grote verschillen in de prijzen van zonnepanelen, omvormers en installaties. Zou je graag onafhankelijk advies willen van een kenner op dit gebied zodat je weet voor welke offerte je moet gaan? Mail of bel ons gerust.

Ik wil meer weten over zonnepanelen

Is je interesse gewekt, maar twijfel je nog of heb je nog vragen? Neem dan contact op met het energieloket.

Neem contact op met het energieloket in jouw gemeente

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen