Zonnepanelen een té grote investering? Zeker niet!

Marcel Vernooij: “Zonnepanelen? Ja, mijn vrouw riep het al een tijdje, maar ik wuifde het telkens weg. Zeker, ik vind milieu ook belangrijk en had ons huis uit 1925 na aankoop bijv. meteen goed laten isoleren. Maar hier zag ik toch wel op tegen het praktische uitzoekwerk en de investering. Als ik het ging doen, wilde ik het namelijk wel voor een grote hoeveel op te wekken energie gaan er zat geen subsidie meer op.”

Nadat Stefan van Tongeren van 11duurzaam had geconstateerd dat zijn dak wel heel geschikt zou zijn, ging Vernooij toch even verder kijken. “Na wat navraag bleken zonnepanelen niet zo duur te zijn als ik had verwacht. Dat gaf mij de doorslag om door te pakken: wat wilden we nu eigenlijk? Ik wilde de capaciteit van mijn dak echt maximaal benutten en het moest ook qua uitstraling passen bij ons oude huis. Dus kwam ik uit op donkergrijze panelen van een kleinere, niet standaard, maat.”

Zonnepanelen? Ik wuifde het telkens weg

Vernooij heeft dankbaar gebruik gemaakt van de hulp tijdens het offertetraject: “Het is erg prettig als iemand feiten van fictie kan scheiden over aannames in de offertes, zoals over geschatte op te wekken capaciteit, terugverdientijd en garantie.”

3 Jaar zonnepanelen

En nu 3 jaar later? “Een enorme besparing op onze energierekening, dat is wel duidelijk. Maar dat komt niet alleen door de zonnepanelen, we gaan sindsdien ook veel bewuster met ons energieverbruik om. Verlichting veel minder aanlaten, ledlampen in plaats van halogeen, ’s nachts zetten we de keukenboiler uit en enkele energieslurpende apparaten gebruiken we niet meer. Energieneutraal zal ons 92-jarig huis nog niet worden, maar we zijn best ver!”

Is jouw huis ook geschikt voor zonnepanelen?

Ben jij ook nieuwsgierig of er zonnepanelen op jouw dak kunnen en hoeveel dat kost en oplevert? Doe de zonnepanelen check of vraag een gesprek aan met een van onze inspirerende energiecoaches.